Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

HemX växer

Vi har tidigare berättat att handeln i stadskärnan tappat en stor del av sin omsättning under första halvan av 2020. Men så har det inte varit för alla. HemX har haft en bra omsättning och satsar på att bygga ut sina lokaler.

En man och en kvinna står i en inredningsbutik.

Stefan och Jennie Sandberg driver HemX i Vetlanda. Nyligen valde de att ta över lokalen bredvid som blivit tom.

Rapporten Cityindex som presenterades under förra veckan visade att det gått dåligt för handeln i Vetlandas centrum under 2020. Särskilt restauranger, servicehandel och klädbutiker har påverkats negativt av coronapandemin. Men så har det inte sett ut för alla butiker i Vetlandas stadskärna.

HemX inredningsbutik startade i oktober 2019 och har blivit en populär butik för alla som gillar inredning och att göra lite extra fint i sitt hem.

– Det har gått väldigt bra för oss sedan vi startade. Vi blev lite oroliga när corona kom och vi märkte av den, men på ett positivt sätt. Vi tror att de flesta har valt att handla hemma mer och inte åka till större städer och gallerior för att shoppa. Sen är det många som vill göra fint i sina hem när de spenderar mer tid där, säger Stefan Sandberg, ägare av HemX.

– Sen vet vi att det är många som försöker gynna butikerna som finns i staden och som väljer att handla det mesta här. Om en vara tar slut är det många som hellre väntar på att jag ska få in den än handlar den någon annanstans eller på nätet och det är jätteroligt, säger Jennie Sandberg ägare av HemX.

Bygger ut

I början av året blev lokalen bredvid ledig när tatueringsstudion Le monde flyttade ut, men det var ingen självklarhet att HemX skulle ta över.

– Vi funderade på det ganska länge och när corona kom tog vi ett steg tillbaka. Men vi märkte snabbt att det inte blev någon skillnad för oss, så vi kände att vi kunde satsa ännu mer på vår butik, säger Stefan Sandberg.

Med den nya delen får HemX nästan 100 kvadratmeter mer yta.

– Vi kommer till viss del utöka vårt sortiment men främst blir lokalerna mer luftiga och det är ju en fördel när det är så viktigt att hålla avstånd. Vi försöker tänka på det när vi möblerar nu, säger Stefan Sandberg.

Ser ljust på framtiden

Jennie och Stefan ser båda väldigt ljust på butikens framtid.

– Nu kommer vi bara jobba på som vi gjort tidigare och hoppas att det fortsätter gå så här bra, säger Stefan.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer