Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Hydro Arena fyller 10 år

Hydro Arena firar 10 år. Under de här åren har Arenan varit full med liv och rörelse, men också skratt, blod, svett och tårar och såklart en hel del segeryra.

Bandy.

Det har blivit många bandymatcher på Hydro Arena genom åren.

Det var år 2004 som Vetlanda BK tog initiativet till ett stormöte där en inomhusarena för bandy diskuterades. Efter många turer fick bolaget Vetlanda Arena AB, som bestod av ett flertal bandyföreningar, ett lån från kommunen på 53 miljoner för att kunna bygga en större inomhusarena. Projektförslaget rymde nu inte bara en bandyhall utan även en ishall och en konstgräsplan. Byggstarten skedde under sommaren 2010 och i september 2011 stod arenan klar. Idag finns även restaurang och gym i Arenaområdet.

Goda nyheter

– 10 år går verkligen fort, jag var där när Arenan firade fem år och det känns som att det var nyss. Jag är väldigt glad just nu eftersom regeringen har valt att släppa på restriktionerna och det betyder att mycket kan komma i gång igen. Vi har fått lägga mycket på is under en längre tid men nu kan vi köra igen. Det fullt med träningar och matcher inplanerade och det är verkligen roligt, då blir det liv och rörelse här, säger Klas-Peter Ljunggren, VD för Vetlanda Arena AB.

Framtiden ser ljus ut och det finns en hel del planer för Arenan.

– Nu kan vi äntligen börja tittat framåt och se vad vi behöver utveckla. Vi har haft en handbroms i två år, men nu kan vi starta upp lite lugnt med investeringar igen. Vi har bland annat planer på nytt konstgräs och det finns ritningar på nya, större omklädningsrum, säger Klas-Peter.

Heds Arena

Heds Arena

Fira jubileet

Arenan fyller alltså 10 år och det är något som ska firas, men på vilket sätt det blir är inte riktigt bestämt än.

– Det ska i alla fall firas i någon form tillsammans med våra samarbetspartners Sussies, Vetlanda friskvårdscenter och alla föreningar.

Här hittar du en film där flera Vetlandabor berättar om sina minnen från Hydro Arena.länk till annan webbplats

Hydro Arena.

Hydro Arena.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer