Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Ica Maxi stöttar Vetlandas närings­liv

När corona­krisen inleddes känne­tecknades den av en hektisk bunkrings­period. Toapapper gick åt som aldrig förr, precis som tvål, jäst och andra basvaror. Personalen på livsmedels­butikerna fick slita hårt för att hinna med samtidigt som stora delar av övriga närings­livet började drabbas negativt. Det var något som Ica Maxi i Vetlanda ville uppmärksamma.

Maria Börjesson på Ica Maxi står framför grönsakshyllorna och håller upp ett Vetlandakort.

Maria Börjesson och Ica Maxi delar ut Vetlandakort för att stötta Vetlandas näringsliv.

mallbild

– Vi ville tacka vår personal som ställt upp jättemycket under den här hektiska bunkringsperioden. Genom att dela ut Vetlandakort kunde vi på sätt och vis slå två flugor i en smäll, både tacka personalen och stötta sällanköpshandeln, berättar Maria Börjesson som är butikschef på Ica Maxi i Vetlanda.

Idén föll väl ut och tanken väcktes att ge något till kunderna också, något som kunde hjälpa den lokala handeln lite på traven. Så de började tävla ut Vetlandakortet. De valde ut två butiker och lät kunderna motivera varför de skulle få ett presentkort. Något som de nu har gjort i tre olika omgångar för att lyfta olika butiker.

– Vi valde ut några butiker som vi kände gav en bra mix och försökte tänka mer lokalt. Det har varit väldigt uppskattat, säger Stefan Bjälestig som äger Maxi i Vetlanda.

Tävlingarna har skett på Facebook där Ica Maxi har en av Vetlandas allra största företagssidor. Där har de publicerat en bild från butikerna de har valt att stötta och sen låtit följarna kommentera sina motiveringar.

– Vi når väldigt många på Facebook och det blir mycket respons. Då kan vi använda den styrkan för att uppmärksamma fackhandeln, menar Stefan.

– I det stora hela gör inte det här någon jätteskillnad för företagen, men vi får chansen att ge dem lite uppmärksamhet, säger Maria Börjesson.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer