Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Jobb & framtid för tredje gången

På mässan Jobb & framtid får du som besökare möta näringslivet, kommunen, högskolor och andra utbildningsanordnare. I år äger mässan rum den 24 januari i Iscar Arena, mellan klockan 9 och 16.

Cecilia Hjort Athler, Robert Laszlo och Eva Jacobsen i Iscar Arena.

Cecilia Hjort Athler, Robert Laszlo och Eva Jacobsen är redo för mässa i Iscar Arena.

Jobb & framtid är mässan för dig som vill söka jobb, ta reda på vilka yrken som finns bland företagen i närområdet, eller träffa högskolor och nätverka.

­– Mässan är både för yrkesverksamma och gymnasieelever. Det kanske börjar bli dags att titta efter utbildningar, eller så är du ute efter ett nytt jobb och då är detta mässan för dig, berättar Cecilia Hjort Athler som är näringslivsutvecklare på Nuvab.

­– Det är ett unikt tillfälle att få träffa så många företag och skolor på samma plats, här på hemmaplan i Vetlanda, fortsätter hon.

På mässan finns flera stora och mindre företag och skolor närvarande som du kan passa på att ställa frågor till. Bland de medverkande kan till exempel nämnas Vetlandas allra största arbetsgivare som Vetlanda kommun, Hydro, OBOS och Inwido. Men också stora organisationer som Polisen och Försvarsmakten.

För dig som funderar på att söka in på en utbildning och plugga vidare efter gymnasiet har du möjlighet att träffa representanter från flera av landets största lärosäten. Den här möjligheten verkar redan ha väckt en del intresse från gymnasieeleverna.

– Det är flera elever som har varit inblandade i förberedelserna, som Robert Laszlo här till exempel, säger Eva Jacobsen som är studie- och yrkesvägledare på Njudungsgymnasiet.

Det kommer representanter från Jönköping University, Linnéuniversitet, Linköpings Universitet, Lunds tekniska högskola och Kungliga tekniska högskolan för att nämna några, men också från andra högskolor, yrkeshögskolor och folkhögskolor.

– Det är ett bra tillfälle att ta reda på mer om man är sugen på att plugga vidare, berättar Eva Jacobsen.

Det är tredje gången som mässan anordnas i Vetlanda och Iscar Arena. Det är helt gratis att besöka den och alla som är intresserade av att träffa de olika utställarna är välkomna.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!