Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Landskamper mot Italien i Vetlanda

I början av april spelar damlandslaget i futsal årets två första hemmamatcher. Nu står det klart att dubbellandskamperna mot Italien spelas i Vetlanda. Matcherna kommer att spelas den 2 till 3 april i Iscar Arena.

mallbild

De svenska futsaldamerna intar Iscar Arena i Vetlanda den 2 och 3 april i år.

– Landslaget har gjort en imponerande resa. Matcherna mot Italien blir en bra värdemätare och att spela matcherna i Vetlanda känns otroligt spännande, säger Per Broberg från Svenska Fotbollsförundet i ett pressmeddelande.

Damlandslaget i futsal har på kort tid nått upp till en hög sportslig nivå. Sverige spelade sin allra första landskamp i april 2018 och under hösten avancerade laget till EM-kvalets Main Round. På vägen besegrade de bland annat Belgien och Nederländerna samt spelade oavgjort mot Ryssland.

Sverige kommer nu att inleda förberedelserna mot nästa EM-kval hösten 2020. I februari spelar landslaget två bortalandskamper mot Tjeckien och senare i höst ställs Sverige mot Ryssland.

Landskamperna mot Italien i Vetlanda kommer att spelas i Iscar Arena tisdagen den 2 och onsdagen den 3 april.

– Välkommen till Vänliga Vetlanda och landskamper i futsal. Det ska bli härligt att vara värdstad! Vi hoppas många supportar och andra intresserade besökare kommer till Vetlanda under veckan, säger Vetlandas kommundirektör Magnus Färjhage.

– Det känns oerhört roligt att vi lyckats få damlandskamper i futsal till Småland och kan erbjuda så fina förutsättningar som finns i Vetlanda. Vi hoppas på bra tryck på läktaren med mycket publik och hoppas detta kan bidra till att fler får upp ögonen för sporten, säger Henrik Landén som är kanslichef på Smålands Fotbollförbund.

Lokal medarrangör

Medarrangör till landskamperna är Vetlanda United IF. Den lokala klubben bildades 2006 och riktar in sig på både futsal och beachsoccer. I februari var klubben även med och arrangerade Ungdoms-SM i futsal i Iscar Arena.

– Vi startade Vetlanda United 2006 som den första beachsoccerklubben i Sverige, och snart därefter även futsal. Efter 13 år är vi i föreningen mycket glada över att få uppdraget från SvFF att arrangera landskamper i futsal. Det är viktigt att även vi på Höglandet får möjligheten att visa sådana stora matcher. Vår förhoppning är att Iscar Arena blir fullt med åskådare som samlas för att heja på Sveriges och Italiens bästa futsaldamer, säger Dejan Prvulovic, styrelseledamot i Vetlanda United.

Text

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!