Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Levanders smyg­öppnar i påsk

Levanders lanthandel i Alseda håller öppet hela påsken. Passa på att handla påskpynt eller andra inredningsdetaljer eller njut av en fika i en lantlig och gammaldags miljö.

Charlotte Sköld.

Charlotte Sköld som driver Levanders lanthandel i Alseda håller öppet under påskhelgen.

Charlotte Sköld som driver och äger Levanders lanthandel har smygöppnat butiken i påsk inför den riktiga säsongen som börjar i maj.

– Jag hade öppet några dagar i mars också, mest för att se om folk skulle hitta hit och det gjorde de. Det var många tyskar som kom hit och handlade och det hade jag inte förväntat mig, säger Charlotte.

Levanders lanthandel är inte bara en butik utan också ett museum och fik. I butiken kan du köpa allt från sylt till presentförpackningar, inredningsdetaljer och över påsk finns det gott om påskpynt.

– Jag har även en del fika och bakar allt från grunden. Över påsk kommer jag bland annat ha Farmor Violas kringlor, kladdkaka och morotskaka, berättar Charlotte.

Fika.

Påskfika.

Visar hänsyn

Charlotte har infört restriktioner i butiken för att inte riskera smittspridning.

– Det kan inte vara lika många i butiken samtidigt men jag har många olika rum som gästerna kan sprida ut sig på. Hittills tycker jag att alla har skött sig väldigt bra och visar hänsyn till varandra.

Bra säsong

I maj öppnar Charlotte upp butiken på riktigt och hoppas att säsongen blir lika bra som förra året.

– Jag trodde att det skulle bli mycket lugnare eftersom antalet utländska turister minskat, men i stället hittade jättemånga svenskar hit. Jag tror att många upptäckte saker som fanns precis runt knuten som de inte tänker på i vanliga fall och det är jätteroligt. Man behöver inte alltid åka så långt för att få lite avkoppling, säger hon.

Hon tror att fler utländska turister kommer besöka Sverige i år.

– Det kommer såklart inte bli som ett vanligt år, men jag tror att det blir fler än förra året. Sen hoppas jag såklart att de svenskar som besökte mig under förra sommaren återvänder. Många känner nog att de suttit hemma för länge.

Satsar på ekologiskt

I butiken är det mesta som vanligt men inför den nya säsongen har Charlotte köpt hem en del nya inredningsprylar till sitt sortiment.

– Jag har också satsat ännu mer på ekologiska produkter, bland annat marmelader från Urbans skafferi, berättar hon.

Påskpynt

Påskpynt.

Många besökare

Nu hoppas Charlotte på en härlig påsk med många besökare.

– Det brukar alltid komma en del folk under påskhelgen och det är såklart roligt om det blir så även i år.

Du kan läsa mer om Levanders lanthandel och se deras öppettider på vetlanda.se under mat och dryck.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer