Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Malin och Mija fortsätter driva golfrestaurangen

I april i år tog Malin Gustafsson och Mija Strid över golfrestaurangen med planen att hålla öppet fram till den sista september. Nu står det klart att de fortsätter driva restaurangen fram till nästa sommar och förhoppningsvis ännu längre än så.

Mija och Malin på restaurang Greenroom.

Mija och Malin fortsätter driva golfrestaurangen fram till nästa sommar och kanske ännu längre än så.

Över förväntan är ett ord som skulle kunna sammanfatta sommaren för Malin och Mija. När de i början av året tackade ja till att driva restaurangen på Vetlanda golfklubb visste ingen av dem vad de kunde förvänta sig. Det var ett snabbt beslut men de valde båda två att lämna sina jobb för att satsa helhjärtat på restaurangen.

– Vi har verkligen haft att göra under sommaren. Först hade vi det ganska lugnt men sen rasslade det till. Det är både golfare, turister, Vetlandabor och folk utanför kommunen som kommer hit för att äta och det är jätteroligt. Sen har det ju varit en otroligt fin sommar och det har såklart varit väldigt bra för oss, säger Mija.

Den fina responsen de fått sedan starten har gjort att de båda är säkra på att de vill fortsätta driva restaurangen.

– Det är ett jätteroligt jobb och till vår hjälp i sommar har vi haft våra duktiga sommarjobbare. Sen har vi fått väldigt mycket fina kommentarer och vi har verkligen blivit peppade av alla trevliga gäster, säger Mija.

Bytte bransch

För Mija som tidigare arbetat som polis var det en stor omställning att plötsligt vara med och driva en restaurang, men en positiv sådan.

– Jag funderade först på vad jag egentligen hade att bidra med men vi hittade våra roller snabbt och allt flyter på väldigt bra, säger hon.

Snart går sommaren över till höst och turisterna återvänder hem igen men det är inget som oroar Malin och Mija, som har många planer för restaurangen under hösten och vintern.

– Tanken är att vi ska ha kräftskiva och sen oktoberfest lite senare i höst. Till advent kommer vi köra igång med julbord. Sen kommer vi såklart fortsätta med dagens precis som, berättar Malin.

De hoppas båda två på ett stort flöde av gäster även under hösten och vintern.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer