Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Malin och Mija tar över golfrestaurangen

I februari fick Malin Gustafsson ett samtal från Vetlanda golfklubb som undrade om hon ville driva deras restaurang i sommar. Efter en kort betänketid tackade hon ja och har nu startat upp restaurangen Greenroom tillsammans med grannen och vännen Mija Strid.

Mija Strid och Malin Gustafsson.

Mija Strid och Malin Gustafsson driver sedan den första april restaurangen Greenroom som ligger i golfklubbens lokaler i Östanå.

Varken Mija eller Malin är golfare, men de trivs med de vackra vyerna över golfbanan som speglas i restaurangens fönster.

För Malin Gustafsson kom samtalet från golfklubben i februari lite som en chock. Hon var då anställd på Eksjöhovgårds värdshus i Sävsjö.

– Jag har drivit restaurangen här tidigare men det var många år sen. Jag blev lite chockad, men jag bestämde mig ändå för att köra, men bara om Mija ville vara med, berättar hon.

Jobbade som polis

Malin och Mija har bara känt varandra i ett år och vänskapen började när de blev grannar. När Mija fick förfrågan om att vara med och driva en restaurang jobbade hon som stationsbefäl på Eksjöpolisen, men bestämde sig för att hoppa på idén.

– Jag tycker att det är roligt med förändring och detta kom rätt i livet eftersom ingen av oss har små barn längre. Detta skiljer sig inte helt från yrket som polis, utan jag möter nya människor varje dag även här. Den stora skillnaden nu är att folk faktiskt blir glada när de ser mig, säger Mija och skrattar.

När de väl bestämt sig gick det väldigt snabbt. Mija tog tjänstledigt och Malin sa upp sig från sitt jobb.

– Vi hade inte lång tid på oss att starta vårt företag. Men det var inte bara det att vi behövde starta ett företag, vi behövde även få köket godkänt och fixa alkoholtillstånd, men vi hann, säger Malin.

Det är Malin som lagar maten medan Mija serverar, brer mackor, bakar och gör fint i restaurangen.

Restaurangen.

I restaurangen finns det gott om utrymme mellan borden.

Något för alla

På menyn finns allt från mackor och kakor till olika maträtter som moules frites, angusburgare, rödbetsburgare, korv med bröd och paj. De har dagens lunch måndag till fredag och vissa kvällar har de även à la carte.

– För oss är det viktigt att det finns något för alla och att det är en mysig och hemtrevlig miljö här. Vi hoppas att de som bor i stan eller på andra orter ska tycka att det är värt att åka ut hit för att äta lunch eller middag, säger Mia.

Green Room öppnade den första april och det är redan många lunch- och middagsgäster som har hittat dit.

– Vi har redan haft ganska många besökare och inte bara golfare, även många från stan har kommit hit för att äta och det är såklart jätteroligt. Vi har mycket utrymme mellan borden så det finns gott om plats för alla och vi följer restriktionerna, säger Malin.

Restaurangen.

Ät lunch i en hemtrevlig miljö.

Restaurangen har öppet fram till den 1 september.

– Sen får vi göra en utvärdering och se om vi kan ha öppet längre och det hoppas vi såklart att vi kan, säger Malin.

Läs mer om Greenroom på vetlanda.se under mat och dryck.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer