Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Malin öppnar inredningsbutik i Ädelfors

Malin Dahlgren Leisjö öppnar, tillsammans med sin mamma Anita, en inredningsbutik i Ädelfors i ett ombyggt möbelsnickeri. Här hittar du både loppisfynd och nyproducerat, allt i en lantlig stil.

Malin Dahlgren Leisjö

Malin Dahlgren Leisjö hoppas kunna kombinera sitt jobb som 3D-visualiserare med att driva en butik.

Malin har alltid varit intresserad av inredning och drev för några år sedan en inredningsbutik i centrala Vetlanda. Men när hon fick barn lade hon intresset på hyllan, utbildade sig till 3D-visualiserare och startade eget företag. För några månader sedan kände hon att hon ville ta upp intresset igen och kom då på idén att starta en ny inredningsbutik.

– Min mamma är förtidspensionär och vi har länge pratat om att göra något tillsammans och bestämde oss för att driva en butik ihop, berättar hon.

Butiken har en lantlig stil.

Butiken har en lantlig stil.

Malin började leta efter passande lokaler och hittade märkligt nog en fastighet bara 200 meter från hemmet i Ädelfors.

– Jag går förbi här nästa varje dag och hade sett byggnaden många gånger. Jag tyckte att det var synd att den bara stod där och förföll så jag tog reda på vilka ägarna var och kontaktade dem, säger hon.

Hon fick köpa byggnaden som tidigare varit ett möbelsnickeri. När hon fick tillgång till fastigheten fanns det mycket att göra innan hon kunde förvandla den till en butik.

– Först behövde vi tömma den ordentligt och eftersom det varit ett möbelsnickeri var det spån överallt, jag har säkert dammsugit hundra gånger. Sen har vi målat lite gjort om en del inne i byggnaden, men själva skalet är egentligen som det var när vi köpte det. Sen har vi planterat och gjort i ordning trädgården så att det ska vara mysigt att sitta där ute, säger Malin.

Få upp ögonen för återbruk

Det som säljs i butiken är både nyproduktion och återbruk.

– Jag älskar att gå och rota i gamla uthus och ladugårdar, där kan man hitta riktiga skatter. Jag är så fräck att jag ringer på dörren hos folk och frågar om de har något hemma som jag kan få köpa. Du behöver inte köpa nytt hela tiden, det finns så mycket som kan återanvändas. Jag hoppas att jag kan göra att folk får upp ögonen för återbruk, säger Malin.

Stilen i det gamla möbelsnickeriet är lantlig. Här hittar du allt från ljusstakar till krukor, vaser och oljelampor. När du har handlat klart kan du köpa en kopp kaffe eller en kaka och slå dig ner i den vackra trädgården.

– Jag vill kunna erbjuda en härlig plats på landet och jag hoppas att besökarna ska trivas bra här, säger Malin.

Sittplatser i den hemtrevliga trädgården.

Sittplatser i den hemtrevliga trädgården.

Kombinera jobben

På fastighetens övervåning finns Malins kontor. Här jobbar hon med sina 3D-visualiseringar när hon inte arbetar med något i butiken.

– Min förhoppning är att jag på ett smidigt sätt ska kunna kombinera båda mina jobb. För mig är det viktigt att jag får göra det jag tycker är roligt, säger hon.

Inledningsvis har butiken öppet över sommaren, från juni till september.

– Sen ska vi även ha öppet vid högtider så som jul och påsk. Längre fram vill vi även hålla i workshops där man kan få lära sig att göra kransar och blomstergrupper, men det får bli när det har lugnat ner sig lite med corona.

Nu ser Malin i alla fall fram emot att öppna portarna och välkomna alla gäster. Butiken öppnar den 17 juni.

Läs mer om Ädelboa på vetlanda.se under upplev.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer