Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Många roliga aktiviteter under sportlovs­veckan

Sportlovet närmar sig och det finns många roliga aktiviteter du kan ägna dig åt i Vetlanda kommun under hela lovet. Ta fram längdskidorna, åk skridskor i Hydro Arena eller läs en spännande bok från Vetlanda bibliotek.

Kettilsås.

Nästa vecka är det dags för sportlov och det finns mycket du kan göra under veckan. Pyssla inomhus, åk längdskidor eller ta en simtur i Myresjö simhall.

Snöra på dig skridskorna och ge dig av till Hydro Arena, där är bandyhallen öppen för allmänhetens åkning måndag till fredag under sportlovsveckan. Dagarna är indelade i tre olika åkpass, där max 50 personer får vistas i lokalen samtidigt.

– För att få vara i hallen och kunna åka skridskor krävs det att du har ett åkband. Åkband finns att få i entrén till bandyhallen, måndag till fredag klockan 10 till 15.30, säger fritidskonsulent Mats Källqvist.

För dig som vill åka utför håller Kettilsås skidanläggning öppet under hela sportlovet. Här finns det tre backar att välja på, familjebacken, teknikbacken och barnbacken.

Flera spår för längdskidor

Vill du hellre åka längdskidor så finns det flera skidspår runt om i kommunen. Hvetlanda skidklubb har nyligen anlagt ett skidspår i parken bakom kyrkan i Vetlanda.

– Det är ganska platt och en bra sträcka för nybörjare. Alla är välkomna att komma dit och köra, säger Sören Persson, på Hvetlanda skidklubb.

OK Njudung sköter spåren i Östanå och nu finns en färdig sträcka för dig att åka på 5,5 kilometer. De har även lagt spår på banvallen mellan Vetlanda och Myresjö, vilket är en sträcka på 15 kilometer fram och tillbaka.

I Landsbro finns flera skidspår som sköts av Landsbro skidklubb. Konstsnöspåret har varit öppet sedan december. Nu är det cirka 7 kilometer långt med konstsnö på 6 kilometer av sträckan. Slingan startar vid skidstadion vid Folkets park.

Det finns även gott om pulkabackar i kommunen, så ta med dig pulkan eller snowracern ut och njut av det vackra vintervädret.

Pulkaåkning.

Det finns många bra pulkabackar i kommunen.

Simhallen håller öppet

Myresjö simhall håller öppet för sportlovsbad på tisdag och torsdag nästa vecka. Simhallen är öppen för barn och ungdomar som är födda 2002 och uppåt. Barn som är födda 2009 och senare får ha med sig en vuxen i sällskap. För att undvika trängsel måste du förboka ditt besök.

Inomhusaktiviteter

För dig som är frusen och hellre spenderar tid inomhus under lovet finns roliga paket att hämta hos Vetlanda bibliotek, som du får ta med dig hem. Paketen finns för hämtning från den 15 till den 20 februari.

– Du kan bland annat hämta en pysselkasse, som har tagits fram av Vetlanda Museum, men tänk på att det finns ett begränsat antal. Vi har även färdiga bokpåsar för barn i åldrarna 0 till 12 år. Vi har även flera bokquiz och där har den som är med chans att vinna fina priser, säger bibliotekarien Ann-Louise Jonsson.

Tänk på att det är viktigt att hålla avstånd vid varje aktivitet ni ägnar er åt under sportlovet.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer