vetlanda logotyp

Marica bjuder in publiken till byggröra

Efter tio år i Stockholm och erfarenheter från flera musikaler flyttade Marica Nietsch till Vetlanda. När 2019 års Vetlandarevy har premiär i helgen, gör en taggad Marica sitt andra år i revyns ensemble.

Marica Nietsch gör v-tecken

Marica Nietsch är taggad inför sitt andra år i Vetlandarevyn.

Marica är från början från Smålandsstenar och efter tio år i Stockholm kände hon att hon ville komma närmare familjen i Småland. Att flyttlasset gick mot Vetlanda var mest en slump, men hennes man fick ett jobb och de hittade ett hus som de tyckte om.

– Jag har hållit på mycket med musikaler innan och hört talas om att Vetlandarevyn var en härlig revy, så när jag kände att jag behövde kunna hålla igång med musiken så hörde jag av mig och fick komma på en audition, berättar Marica Nietsch.

Under sina två år i Vetlanda har Marica blivit positivt överraskad av kulturutbudet i staden.

– Jag kanske lägger märke till det extra mycket eftersom jag har intresset, men jag har redan hunnit vara med i flera grejer, så som Jul i stan och allsången i Forngården. Och så finns ju VetlandaFesten som är ett jättearrangemang. Det är verkligen kul att det satsas på kulturen, säger hon.

Hon tycker att det bästa i revyn är gemenskapen. Det börjar med ett blankt papper och några få idéer, men tillsammans bygger revygänget ihop en hel föreställning som ska vara i upp till två och en halv timme.

– Vi växer ihop till en liten revyfamilj och får stå på scenen och göra det som vi alla tycker är roligast. Det är jättehärligt när vi sen får ett positivt gensvar från publiken, berättar Marica.

Att sjunga har alltid varit den största passionen, men efter att ha fått testa på skådespelandet i humoristiska sketcher börjar hjärtat brinna för fler saker än bara sången.

– Jag älskar att sjunga och det ligger mig fortfarande varmast om hjärtat. Men jag har gjort flera komiska musikalroller också, och sketcher har varit jättekul, så det börjar nästan komma ikapp sången, säger hon.

Årets nyårsrevy är en salig byggröra

Att årets nyårsrevy fått namnet Klang i bygget kommer sig av att Withalaskolan, där revygänget håller till, genomgår en omfattande renovering och tillbyggnad – något som Marica och resten av revyn tänkte att de måste dra nytta av.

– Vi drar med publiken till ett bygge som man möts av redan i entrén. Vem vet, det kanske kommer vara lite dammigt och ligga lite brädor, och kanske någon hammare här och där, berättar hon.

Innehållsmässigt blir årets revy precis som publiken är vana vid. En blandning av allt möjligt med massor av humor, sång och dans. Det blir lite sketcher och kanske en och annan känga till någon politiker. Men på frågan om någon särskild Vetlandabo borde vara extra orolig är Marica försiktig med svaret.

– Någon kanske får passa sig lite extra, säger hon hemlighetsfullt.

Hoppas på publiktillströmning

Årets föreställning har kommit till genom ett hårt jobb från flera engagerade människor, så Marica avslutar med att skicka en hälsning till Vetlandaborna.

– Passa på att komma och titta på det vi har kämpat fram nu under några månaders tid. Vi har verkligen jobbat för att göra det så bra som möjligt, så vi hoppas att så många som möjligt vill komma och bygga med oss!

Läs mer om Vetlandarevyn och hitta en föreställning att gå på här.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!