Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Mihaela och Stefan tar över Cecil

Nu stundar nya tider för Konditori Cecil när Mihaela Diaconu och Stefan Bjäde tar över som nya ägare. Men var bara lugn, det fortsätter på samma sätt som vi är vana vid och med samma höga kvalitet.

Stefan Bjäde och Mihaela Diaconu

Stefan Bjäde och Mihaela Diaconu ser fram emot att få hälsa fikasugna gäster välkomna till sitt alldeles egna Konditori Cecil.

Mihaela Diaconu har jobbat på Konditori Cecil sedan 2007.

– För mig är det en stor, stor dröm att ta över Cecil. Jag fick förslaget från Anna och tänkte, vi kan ju allt – why not! Det är en dröm som blir verklighet, säger Mihaela som visste att hon ville bli konditor redan som treåring.

– Cecil för mig betyder jättemycket. När jag kom till Sverige 2002 med mina tjejer, fick jag ingen chans trots att jag jobbat som konditor i Rumänien i tretton år. Jag sökte jobb i hela Sverige och fick så en möjlighet hos Cecil. För mig betyder familjen Ekelöf jättemycket.

Mihaela har många känslor inför att över konditoriet.

– Jag är så glad och tacksam över att de vill lämna över en sådan stor verksamhet till mig. Jag ska göra allt för att hålla samma höga nivå. Konditori Cecil har alltid varit bästa kvalitet, så lärde Pierre och Anna mig och jag fortsätter på samma sätt.

Den som besöker Konditori Cecil kommer att känna igen sig då Mihaela planerar att fortsätta precis som nu.

Tillsammans med Mihaela finns Stefan Bjäde som ny ägare. Stefan är egenföretagare och kommer sköta ekonomi och underhåll.

– Ett stort tack till min sambo som tror på mig, han är bäst, säger Mihaela och ler.

Lämnar över till en dröm­köpare

Pierre Ekelöf som är tredje generationens konditor att ha ägt Konditori Cecil berättar om den stora förändringen.

– Tankarna på detta började för två, tre år sedan. Anledningarna är många, inte en utan flera när ett tregenerationsföretag förändras. Jag har varit med i kocklandslaget i tre år och får nu möjlighet att göra något annat. Tiden är rätt, det gäller att passa på innan jag blir 50, skrattar Pierre och fortsätter:

– Mihaela är en drömköpare. Att få någon som varit i bolaget i 11 år är toppen. Det kan inte bli bättre. Hon kommer föra vidare den andan vi byggt upp och kanske med en egen touch till slut.

– Varmt välkomna in, jag lovar att inte göra er besvikna, avslutar Mihaela.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!