Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Monica och Carina driver Vänhems café i sommar

I sommar är det Monika Ojensa och Carina Ståhlgren som välkomnar besökarna till Vänhems café och vandrarhem i Korsberga. Caféet har redan öppnat för säsongen så det är bara att åka dit och njuta av en hemlagad lunch i den lummiga trädgården eller ägna några timmar åt spännande äventyrsgolf.

Carl-Henrik, Carina och Monica.

Carl-Henrik, Carina och Monica ser fram emot sommaren och hoppas på många gäster.

Det var i början av året som Monica och Carina fick en förfrågan från Landegren och Hagén, som äger fastigheten till kaféet och vandrarhemmet, om de kunde båda tänka sig att driva det under sommaren.

– Jag hade nyligen blivit varslad på grund av corona så det passade mig väldigt bra, jag har jobbat med mat i större delen av mitt liv. Detta blir en spännande utmaning för mig, jag har aldrig drivit ett vandrarhem och café tidigare, säger Monica.

Hon har tidigare arbetat som restaurangchef i Vetlanda och Oskarshamn men också varit kökschef på Vetlanda vägkrog.

Även Carina ser det hela som en spännande utmaning och hon har tagit tjänstledigt från sitt jobb som kock i köket på Österäng i Korsberga.

– Trots att jag jobbar i kök är det en större utmaning här i att veta hur mycket mat man ska laga. Det är också ett mer socialt jobb där jag har större kontakt med människor än vad jag brukar ha. Det är dessutom en otroligt härlig miljö att arbeta i, säger Carina.

Inga större förändringar

Det mesta kommer vara som vanligt på Vänhems café och vandrarhem i sommar.

– Vi har dagens rätt, en kvällsmeny, hembakat fika, smörgåsar och glass. Vi har gjort några mindre förändringar på menyn och den kommer även ändras under säsongen men det mesta är som vanligt, berättar Carina.

Än är det ganska lugnt på Vänhems café, besökarna brukar dyka upp strax innan midsommar så nu är det mycket planering på schemat. Till sin hjälp har de Carl-Henrik Landgren som är son till en av ägarna. Han har spenderat nästan alla sina somrar i caféet.

– Det var min mormor som startade ett café här från början så jag har varit här sedan jag var liten. Under sommaren kommer jag främst stå i kassan och hjälpa till med serveringen, berättar han.

Många förfrågningar

I den stora trädgården finns en äventyrsgolfbana, vattenfall, fontäner och växtlighet som skapar skugga när solen gassar. Här finns det gott om sittplatser både inne och ute, vilket gör det lätt att hålla avstånd.

– Vi har fått väldigt många förfrågningar på vandrarhemmet redan och det är många som vill komma hit och äta lunch eller middag. Det finns gott om plats här och det går att sitta ute i trädgården så folk känner sig säkra med att komma hit, säger Monica.

Nu ser både hon och Carina fram emot fint väder och en fullspäckad sommar.

Läs mer om Vänhems café på vetlanda.se under mat och dryck.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer