Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

MP bolagen flyttar in i nybyggda lokalen

MP bolagen flyttar nu in i sin nybyggda lokal på 5200 kvadratmeter i Ekenässjön, som började byggas under förra året. Här finns produktionshall, lager, kontor, ett showroom och gott om utrymme om företaget behöver utöka sin produktion.

Anders Karlsson och Erik Karlsson.

Anders Karlsson och Erik Karlsson är båda mycket nöjda med hur tillbyggnaden blev.

Efter flera år med goda resultat bestämde sig styrelsen för MP bolagen för att utöka med ännu en produktionsanläggning, som nu har byggts till på den befintliga fastigheten. Tillbyggnaden är 5200 kvadratmeter i tre plan med produktion, kontor, ett gemensamt lunchrum för de cirka 50 anställa och nya omklädningsrum.

– Förutom att vi behövde mer produktionsyta ville vi kunna samla all personal i Ekenässjön på ett ställe. De har varit utspridda i tre olika lokaler här tidigare men det blir en bättre sammanhållning om alla är på samma plats och det känns mer som ett företag. Sen är det en bättre arbetsmiljö här inne, säger Erik Karlsson, projektledare för tillbyggnaden.

Entrén.

Entrén.

Önskan från säljarna

På plan tre finns ett showroom där företaget ska visa upp en del av sina produkter. MP bolagen tillverkar bland annat pressverktyg till fordonsbranschen, kabelstegar, takfästen och skiljeplåtar och har fler än 1900 olika produkter till försäljning, vilket innebär att det finns en hel del att visa upp.

– Det har varit en önskan från våra säljare, så att de lättare ska kunna visa kunderna produkterna som vi tillverkar. Tanken är att vi ska bygga 10 olika miljöer i vårt showroom, bland annat en stadsmiljö, en ladugård och en bilhall där våra produkter används, för att kunna visa upp dem i sin rätta miljö, berättar marknadschef Anders Karlsson.

Det nya köket.

Det nya köket.

På plan två finns den nya matsalen med gott om plats för både anställda och besökare. Stora fönster, ett sprillans nytt kök i svart, 16 mikrovågsugnar och en stor soffgrupp där den som vill kan vila en stund efter lunchen. Här finns även ett mindre konferensrum.

– Vi har även byggt en större terrass så att det går att sitta utomhus och äta under varma dagar, berättar Erik.

Större verkstad

På plan ett finns produktionshallen med verkstad, lager och tillverkning. Här finns även 13 kontor och en luftig entré. Erik Karlsson är väldigt nöjd med den färdiga lokalen.

– Det blev precis som jag hade tänkt mig och alla verkar väldigt nöjda. De som jobbade i verkstaden har fått en betydligt mer rymlig lokal, de arbetade tidigare i en yta på 60 kvadratmeter och nu har de en yta på cirka 340. Det finns såklart fortfarande en del finjusteringar kvar att göra men i det stora hela är det färdigt, säger han.

Den nya produktionshallen.

Den nya produktionshallen.

När det gäller möbler kommer mycket av inredningen från lokala företag.

– I byggnaden har vi även kunnat använda en del av våra egna produkter och det känns väldigt roligt även om de kanske inte syns så mycket utåt, säger Erik Karlsson.

De större lokalerna kan i förlängningen innebära fler arbetstillfällen.

– Vi har precis anställt fler personer till vår produktion och tar vi in fler maskiner längre fram kan det innebära att vi behöver anställa fler, men nu ska vi till en början få färdigt det sista i lokalen, säger Erik Karlsson.

Tillbyggnaden är 5200 kvadratmeter.

Tillbyggnaden är 5200 kvadratmeter.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer