Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

MP bolagen storsatsar i Ekenässjön

MP bolagen trotsar coronakrisen och bygger en helt ny produktionshall på 5200 kvadratmeter i Ekenässjön. Nu väntar de bara på startbesked.

MP bolagen storsatsar.

MP bolagen storsatsar i Ekenässjön och bygger en helt ny produktionshall på 5200 kvadratmeter.

Efter år av bra resultat har MP bolagen bestämt sig för att utöka med ännu en produktionsanläggning. En helt ny del kommer att byggas till på den befintliga fastigheten.

Byggnaden kommer bli 5200 kvadratmeter i tre plan med produktion, kontor, ett gemensamt lunchrum för alla anställa och ett showroom där deras produkter ska visas upp.

– Beslutet om att bygga nytt togs innan coronakrisen, men vi har valt att fortsätta med projektet. Hittills har vi inte påverkats särskilt mycket. Det har gått väldigt bra för oss de senaste åren och vi rustar för framtiden, där vi tror på tillväxt. Förhoppningen är att krisen ska vara över innan vi är klara, säger MP bolagens VD Evert Karlsson.

Även 2014 gjordes en utbyggnad på den befintliga fastigheten.

– Tanken var att ytorna skulle vara tillräckliga i tio år, men vi är redan trångbodda, säger Evert Karlsson.

Enligt vice VD Magnus Sandberg är personalen positiva till förändringen.

– Det blir nya kontor, en takterass och ett nytt lunchrum som blir en gemensam samlingsplats för alla våra anställda, säger han.

Tillbyggnaden med nya kontorsplatser kommer inte påverka kontoret på Storgatan i Vetlanda.

– Det kommer finnas möjlighet att sitta i Ekenässjön nära fabriken vid behov, det blir några extra rum för detta. Men kontoret i Vetlanda kommer finnas kvar, säger Evert Karlsson.

"Kan göra Vetlanda ännu mer attraktivt"

Nuvab tycker att det är roligt att företaget väljer att satsa i kommunen.

– Det är fantastiskt att ett av våra stora företag vill fortsätta att satsa och utvecklas här i Vetlanda kommun, det sporrar oss att fortsätta göra satsningar som kan göra Vetlanda ännu mer attraktivt. MP bolagen är också ett föredömligt företag i att samverka med andra, man är delaktig i och bryr sig om Vetlandas företagande och utveckling, vilket förstås är extra roligt, säger Magnus Claesson verksamhetschef på Nuvab.

Att de bestämt sig för att satsa i just Ekenässjön är på grund av läget.

– Vi trivs väldigt bra här. Vetlanda och Ekenässjön har ju ett helt fantastiskt läge med närhet till nästan alla stora städer i Norden och det är i Norden vi har vår huvudmarknad, säger Evert Karlsson.

Den första april fick de bygglov och inväntar nu bara startbesked.

– Just nu håller vi på med avtäckning av marken. Så fort vi får klartecken kommer vi börja med att riva ett av de gamla kontoren, säger Erik Karlsson som är projektledare.

Byggnaden beräknas stå färdig redan i juni nästa år.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer