Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Näringslivsgalan flyttas fram

Kommunens ledningsgrupp har fattat beslut om att inte hålla några arrangemang med fler än hundra deltagare under mars och april på grund av coronaviruset. Det innebär bland annat att det inte blir något valborgsfirande i år. Tillsammans med Nuvab har också beslut tagits om att skjuta upp näringslivsgalan.

mallbild

Glada vinnare från förra året. 2020 års vinnare får vänta på sitt pris när årets gala nu flyttas fram.

Av hänsyn till riskgrupper som riskerar att drabbas extra hårt vid av covid19, den sjukdom som orsakas av det nya coronaviruset, har Vetlanda kommun beslutat att ställa in alla större tillställningar den närmaste tiden. Beslutet gäller från och med nu och april månad ut.

- Med hänsyn till riskgrupperna har vi landat i att inte hålla några arrangemang med fler än 100 personer. I vissa fall kan det säkert bli aktuellt att ställa in även mindre tillställningar, säger kommunikationschef Annelie Jönsson.

- För övriga aktörer gäller det beslut som regeringen tagit utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer om förbud mot folksamlingar med över 500 personer, men vi uppmanar alla att göra en bedömning kring hur en tillställning kan påverka riskgrupper och nyckelpersoner, säger kommundirektör Magnus Färjhage.

Det innebär att näringslivsgalan som skulle hållits i Hydro arena 24 april skjuts på framtiden. Galan är ett samarrangemang mellan bland andra Vetlanda kommun och näringslivsbolaget Nuvab.

- Av hänsyn till riskgrupperna och med tanke på att många nyckelpersoner, både inom näringslivet och kommunen, befinner sig på samma plats har vi valt att blåsa av arrangemanget och planerar istället att hålla galan i höst, säger Magnus Claesson, verksamhetschef på Nuvab.

Även Valborgsmässofirandet vid Kvarndammen samt visningen av den fjärde delen i serien “Vänliga hälsningar Lena Philipsson” i fullmäktigesalen 26 mars ställs in.

Århundradets konsert som skulle ha hållits i Withalasalen 29 mars kommer att skjutas fram till 4 oktober.

Riskgrupperna baseras på Folkhälsomyndighetens bedömning och omfattar förutom äldre personer även människor med underliggande sjukdom som högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdom, lungsjukdom, cancer och diabetes.

Vetlanda kommun följer löpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer