Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nätverk vill bygga framtidens Vetlanda tillsammans

År 2030 ska vi vara 30 000 invånare i Vetlanda kommun. Det är ett av målen som kommunen satt upp. Nu har fastighets­ägare och bostads­utvecklare bildat ett nätverk och tillsammans planerar man för hundra­tals bostäder som ska stå klara inom tio år.

Patrik Styrbjörn

Patrik Styrbjörn, vd Witalabostäder.

Vetlanda växer. På flera platser i och runt staden byggs det nytt eller planeras för nybyggnation, allt från hyres- och bostads­rätter till villor och radhus. Nu har ett antal fastighets­ägare, projektägare och byggherrar gått samman i ett nätverk för att jobba framåt tillsammans.

I nätverket, som fått namnet Vetlanda 30 000 2030, ingår Witalabostäder, Östra Härads fastighets AB, Dekundus, Riddarberget och OBOS. Samtliga har planer på att bygga i kommunen och totalt rör det sig om 500-600 nya bostäder som ska stå inflyttningsklara till 2030. Nu hoppas man att fler aktörer vill vara med.

– Det finns en stor efterfrågan på bostäder i Vetlanda, vilket är väldigt positivt. Tillsammans kan vi jobba för att skapa en långsiktighet med attraktiva bostäder som har fokus på innehåll och livet mellan husen, säger Patrik Styrbjörn, vd för Witalabostäder och sammankallande i samarbetet.

Dekundus ska bygga seniorbostäder på området Framsteget vid Vetlanda­bäcken och utveckla hyresrätter och bostads­rätter vid Folkets Hus. Östra Härads fastighets AB planerar för ett 50-tal nya bostäder vid Boken/Banken mellan HM-huset och Saga­biografen. Witala­bostäder har beslutat om byggnation av ett 50-tal hyres­rätter på området Skytteparken. På Himla­backarna i Vetlanda och på orterna runt omkring i kommunen byggs det ut med totalt ett 70-tal villa­tomter. Och i området Mellangården blir det ett 20-tal bostäder i radhus från OBOS som också vill bygga i Madhagen-Norget-Nässja där Vetlandas nästa stadsdel ska ligga.

Nätverket samverkar med Vetlanda kommun, bland annat kommer det att lanseras en digital expokarta på kommunens hemsidalänk till annan webbplats där besökare tydligt ska kunna se vad som byggs, var det byggs och av vilken aktör.

– Vetlanda 30 000 2030 är ett bra exempel på samverkan mellan kommun och näringsliv och vi ser fram emot det fortsatta samarbetet för att planera framtidens bostäder i Vetlanda, säger kommun­direktör Magnus Färjhage.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer