Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nu får Stensåkra chark större lokaler

Nu är arbetet med att bygga ut Stensåkra charks lokaler i gång. Fastigheten ska utökas med 900 kvadratmeter som blir både nya produktionsytor, personalutrymmen och kontor.

Stensåkra chark.

Nu byggs Stensåkra charks lokaler ut med 900 kvadratmeter. Fastigheten ägs av Vetlanda Industrilokaler. Anders Starck, Thomas Kanestad, Patrik Styrbjörn och Mats Andersson är alla involverade i projektet.

Fastigheten ägs av Vetlanda Industrilokaler som nu gör det möjligt för Stensåkra chark att utöka sin verksamhet.

– Vi har haft en dialog om det här under en tid. Vi vill så klart hjälpa till på det sättet vi kan. Vi ser det som väldigt glädjande när en hyresgäst kan utveckla och expandera sin verksamhet. För oss är detta en investering i en sund verksamhet och en bra fastighet. Det här en positiv utveckling för Vetlanda Industrilokaler, vår hyresgäst Stensåkra Charkuteri och Deli men också för Vetlanda som kommun, säger Patrik Styrbjörn, VD för Vetlanda Industrilokaler.

Byggbolaget i Vetlanda, som är totalentreprenör för entreprenaden och ansvarar för både projektering och produktion, håller just nu på med markförberedelserna. Målet är att lokalerna ska stå klara i slutet av året.

– Vår förhoppning är att lokalerna ska vara klara vecka 45, då vi kör i gång med julproduktionen och då har vi behov av en större produktionsyta, säger Anders Starck, VD på Stensåkra charkuteri & deli.

Behov av större lokal

Anledningen till att fastigheten byggs ut är helt enkelt för att företaget vuxit ur de gamla lokalerna.

– Det går bra för oss och vi är i behov av större lokaler för att kunna växa ännu mer, säger Anders Starck.

Företaget har som mål att växa med 20 procent varje år, vilket i förlängningen också kommer att innebära rekrytering av mer personal. Av de 900 kvadratmeter som nu byggs blir 600 kvadratmeter produktionsyta, övriga ytor ska användas till kontor, matsal och konferensrum.

Öppet som vanligt

Trots att det är ett omfattande byggprojekt som sker under dagtid kommer verksamheten inte att stänga igen under tiden.

– Nej, vi kommer ha öppet som vanligt. Det är viktigt att vi inte störs i vårt arbete, men vi har en bra dialog med Byggbolaget i Vetlanda om detta, säger Anders.

När markförberedelserna är klara startar arbetet med att bygga den nya kontorsdelen.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer