Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nu finns shuffle­board i Vetlanda

Vetlanda bowling satsar på trekamp och utökar nöjesutbudet i Vetlanda. Med shuffleboard i bowlinghallen hoppas Torgny Palmberg på fler nya och återkommande besökare.

Mathias Lovén spelar shuffleboard

Mathias Lovén gillar satsningen på shuffleboard i bowlinghallen.

– Vi har planerat för att börja med shuffleboard rätt länge nu och det är en del i den utvecklingen som sker inom Classic Bowl, där vi ingår, berättar Torgny som äger Vetlanda bowling.

Shuffleboard är en lättillgänglig sport som går ut på att skicka puckar över ett långt bord och hamna i olika fält som ger olika höga poäng. Spelet påminner en del om curling, fast på ett bord i stället för på is.

– Vi har haft pensionärer här som fått ont i armen när de spelat bowling och sagt att de ska testa shuffleboard nästa gång. Det är ett spel som alla kan spela.

Ett till­skott i Vetlandas nöjes­utbud

Mathias Lovén och kompisen Victor Berggren testar de nya banorna och gillar det första intrycket. De har tidigare testat shuffleboard i Växjö och välkomnar nu bowlinghallens satsning.

– Det blir verkligen ett lyft i Vetlanda, för hela kompisgänget tror jag. Vi har redan bokat så att vi ska hit nästa helg, berättar Mathias Lovén.

Torgny Palmberg hoppas nu att fler Vetlandabor ska få upp ögonen för shuffleboard och berättar om möjligheten att spela trekamp på Vetlanda bowling. Besökarna ska kunna boka paket där bowling, shuffleboard och lite pricksäkerhet i basket går att kombinera. Till det väntar fler spännande nyheter för alla Vetlandabor som är sugna på att hitta på något skoj på kvällarna.

– Vi kommer testa det här och på sikt bredda verksamheten. Vi funderar just nu på hur menyn kan göras annorlunda och försöker ta fram lite fler snacksalternativ för dem som kanske inte vill äta så mycket, avslutar Torgny.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!