Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nu har Forngårdens café öppnat

Nu har sommarcaféet i Forngården öppnat för säsongen. I år är det ungdomar från Holsby SK som driver det och förhoppningen är att det ska komma lika många besökare som förra året.

Forngården öppnar.

Gabriel Stålhammar, Moustafa Ejbara, Tara Mutmain och Ella Emanuelsson ska alla jobba i Forngårdens café i sommar.

Intresset för att driva caféet var till en början svagt bland kommunens föreningar men till slut valde Holsby SK att tacka ja till erbjudandet.

– Vi började prata om det ganska tidigt men innan vi bestämde något ville vi se om vi hade tillräckligt med ungdomar som kunde jobba under sommaren. Sen hoppas vi såklart att lite pengar ska gå tillbaka till föreningen, säger Holsby SK:s ordförande Peder Stålhammar.

I år är det alltså 11 ungdomar i åldrarna 16 till 17 år tillsammans med nio vuxna som kommer hjälpas åt att driva caféet fram till den 15 augusti.

Mycket förberedelser

Under dagen har det varit fullt upp med alla förberedelser inför öppningen. Borden har tagits fram, det har bakats våfflor och det har kokats flera kannor med kaffe.

– Det är jätteroligt och jag hoppas att det kommer gå bra, jag har aldrig gjort något liknande tidigare. Jag trodde att jag skulle vara nervös men det är jag faktiskt inte, säger Tara Mutmain, som är en av ungdomarna som är med och driver caféet.

– Det känns skönt att ha ett sommarjobb och att man får pengar, säger Moustafa Ejbara.

Nytt på menyn

Det mesta kommer vara precis som förra året förutom en del ändringar på menyn.

– Vi ska servera våfflor med sylt och grädde, kladdkaka, chokladboll, toast och lite annat. Vi har satsat på gott och enkelt fika, säger Peder.

Förutom gott fika kan besökarna även förvänta sig en och annan rolig aktivitet i Forngården i sommar, bland annat tipspromenad och musikunderhållning.

Precis som tidigare finns det möjlighet att hyra klubba och boll för att spela på minigolfbanan.

Läs mer om Forngårdens café på vetlanda.se under mat och dryck.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer