Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nu har Forngårdens café öppnat

Nu har sommarcaféet i Forngården öppnat. Upplägget för i år ser lite annorlunda ut, med en del ändringar i både meny och koncept.

Forngårdens café har öppnat

Det är Anneli Hedström tillsammans med sin man Peter Hedström som driver caféet i Forngården i år. Hanna Hirsmark gör sin feriepraktik i caféet.

Det såg länge ut som att caféet skulle hålla stängt i sommar eftersom det inte fanns någon som kunde driva det. Då kom kommunen på idén att låta ungdomar som har feriepraktik jobba i caféet under sommaren.

Efter det kom Anneli och Peter Hedström med i bilden. De är anlitade som handledare för personalen och verksamhetsutvecklare. Men caféet drivs av kultur- och fritidsförvaltningen.

I tisdags öppnade caféet för säsongen och de första dagarna har varit en aning stressiga.

– Det har varit lite hektiskt och det kom mycket folk redan första dagen. Det känns väldigt roligt att det är så många som vill komma hit, säger Anneli Hedström.

Hanna Hirsmark är en av ungdomarna som gör sin feriepraktik i caféet.

– Det känns väldigt roligt att jag får jobba här. Jag har själv varit här flera gånger innan och fikat. Jag har ingen erfarenhet av servering och försäljning sen innan men, jag tror att det kommer gå bra, säger hon.

Temadagar

Upplägget för sommarcaféet ser i år lite annorlunda ut.

– Vi ska ha olika temadagar. På tisdagar blir det aktiviteter som riktar sig till seniorer, som bingo. En dag i veckan ska vi ha aktiviteter för barn, som tipsrunda och skattjakt. Vi ska även ha språkcafé för nyanlända, berättar Anneli.

På onsdagskvällarna blir det musikquiz och till det serveras en god sommartallrik.

Även menyn har genomgått en del förändringar.

– I år har vi tre olika sorters våfflor. En med banan, chokladsås och grädde och en lunchvåffla med créme fraiche, rödlök och lax. Sen har vi självklart kvar den vanliga våfflan med sylt och grädde, säger Anneli.

Kultur- och fritidschef Stewe Jonsson är glad över att caféet kan hålla öppet i sommar.

– Det känns bra att det nu är i gång, eftersom det är en väldigt uppskattad verksamhet. Vi hoppas att detta kan bli en säker plats att träffas på, men då måste alla se till att hålla avstånd, säger han.

För att det inte ska bli trängsel i caféet har det skapats större avstånd mellan borden. Besökarna måste också gå in en och en för att beställa.

– Vi hyr också ut filtar så att den som vill kan sätta sig var som helst i parken, säger Anneli.

Läs mer om Forgårdens café på vetlanda.se under mat & dryck.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer