Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nu kommer Max till Vetlanda

Nu står det klart att Max hamburgerrestaurang etablerar sig i Vetlanda, i samma fastighet som Burger King tidigare låg. Detta innebär inte bara smarriga burgare till hungriga Vetlandabor, utan väntar i förlängningen också leda till fler jobbtillfällen.

Max nya lokal.

Emilshus har precis sålt fastigheten där Burger King tidigare låg till Max.

I slutet av förra året stängde Burger King sin restaurang i Vetlanda och sedan dess har lokalen stått tom. Nu har fastighetsbolaget Emilshus sålt fastigheten vidare till Max.

Öppnar under 2021

Max har i dag omkring 140 restauranger runt om i Sverige. Planen är att växa med 50 till och restaurangen i Vetlanda blir en del av den satsningen.

Men när restaurangen kommer öppna är inte helt klart än.

– I nuläget har vi inget konkret datum för öppning, men vi hoppas att vi kan öppna innan sommaren i alla fall, säger Henrik Lejon, etableringschef på Max.

Innan man kan slå upp portarna behöver lokalen anpassas för verksamheten.

– Vissa anpassningar kommer göras men vi kommer inte att riva och bygga om. Däremot kommer vi att maxifiera huset, så att det ser ut som en Max-restaurang, säger Henrik.

Fler jobb

Den nya etableringen kommer att ge fler jobbtillfällen, men exakt hur många vet man inte än.

– Det beror lite på hur öppettiderna kommer se ut. Men när restaurangen är klar för öppning räknar vi med att behöva mellan 20 till 50 nya medarbetare fördelat mellan hel- och deltidsanställda.

Gynnar Vetlanda

Pierre Folkesson, förvaltningschef på Emilshus är nöjd med försäljningen.

– Vi hade många intressenter som ville hyra fastigheten men jag tycker att det är bra att Max köpte den. Jag tror att det är bra för Vetlanda att få hit en så stor aktör. Jag tror också att det gynnar själva området, det blir en punkt att åka till. Sen är det ju väldigt positivt att det blir fler jobb, säger han.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer