Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nu öppnar den digitala tips­promenaden Xrundan

Nu finns den digitala tipspromenaden Xrundan i Vetlanda, Kvillsfors och Landsbro, så du kan ge dig ut med din mobiltelefon och svara på kluriga frågor.

Ann-Mari Forsberg.

Kultursekreterare Ann-Mari Forsberg har varit med och tagit fram rundorna.

Snöra på dig promenadskorna och ge dig ut för att testa någon av rundorna i Vetlanda, Kvillsfors eller Landsbro och svara på 14 kluriga frågor, som alla finns utsatta längs med promenadsträckorna. Det finns även 14 frågor för barn.

Allt du behöver för att vara med är en mobiltelefon, appen Xrundan och kläder efter väder. På skyltarna finns QR-koder som du scannar av med appen i din mobil. När du scannat dyker en fråga upp som du svarar på i appen. Det kommer nya frågor varje vecka.

– Det känns jättebra att vi kan erbjuda dessa rundor nu på våren när sommaren står inför dörren. Mina förhoppningar är att Vetlandabor, så väl de som bor på landsbygden som de i stan, unga som äldre, ska få vanan att varje vecka gå dessa digitala tipsrundor. Det är både roligt att svara på frågor och skönt att komma ut och röra på sig. Helt enkelt en trevlig stund, kanske med en kompis eller familjemedlem, säger kultursekreterare Ann-Mari Forsberg.

Landsbrorundan.

Landsbrorundan går genom en vacker miljö.

Provgick olika sträckor

Tidigare under våren provgick flera personer från kultur- och fritidsförvaltningen olika sträckor på orterna och tog fram tre passande rundor. Rundorna är mellan två och tre kilometer långa och passerar förbi villakvarter och natursköna områden.

– Vi valde rundor utifrån omväxling. Alla tre startar i centrum och har variation med natur, villakvarter, fina stråk, inte för långa sträckor eller allt för tuffa backar och att man passerar platser där det finns möjlighet att ta en fika eller äta en bit mat. En viktig del är att det vintertid snöröjs och att det är upplyst under den mörka årstiden, säger Ann-Mari.

Kartor över de tre rundorna hittar du i appen.

Mer information om Xrundan hittar du på vetlanda.se under upplev.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer