Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nu öppnar Gym Vetlanda

På lördag den 28 mars är alla välkomna till Vetlandas nya gym, som efter månader av hårt arbete nu står klart.

En idé som började ta form i november 2019 har nu förverkligats.

mallbild

Ägarna till Gym Vetlanda, Robin Bernström, Ebba Håkansson, Niclas Yngvesson och Paul Håkansson, ser alla fram emot öppningsdagen.

Gymmet ligger i Skobes gamla lokaler på Brogårdsgatan i Vetlanda, som totalrenoverats och anpassats för att fungera som gym.

Det var Robin Bernström som först fick idén.

Det var när jag tränade på olika gym i Stockholm och Linköping som jag kände att Vetlanda skulle behöva ett gym som täcker alla inriktningar och passar för nybörjaren till den som tränar professionellt, säger han.

Robins flickvän Ebba Håkansson tyckte att det var en bra idé och tillsammans med Ebbas pappa Paul Håkansson och vännen Niclas Yngvesson började planeringen för det nya gymmet.

För alla fyra har gymmets utrustning, utseende och ljussättning varit väldigt viktig.

– Vi tog in en expert som hjälpte oss med det, berättar Robin Bernström.

Lokalen lyses upp med ljusskenor i taket, 250 spotlights och ljusslingor som placerats bakom alla speglar och det naturliga ljuset från lokalens stora fönster.

Fokus har också legat på att hitta bra maskiner och att få till en bra planlösning i lokalen. Gymmet är indelat i tre olika sektioner, en där man kan träna kondition, en del med maskiner och en sista del där det finns utrymme att träna med fria vikter.

Ingen invigning

Från början var det tänkt att det skulle bli en stor invigning men för att förhindra spridning av coronaviruset fick de planerna läggas ner.

Besökarna får komma hit och bli medlemmar och börja träna direkt istället, säger Paul Håkansson.

De har även vidtagit andra åtgärder för att förhindra smittspridning.

– Vi har begränsat antalet personer som får vistas i gymmet samtidigt. Vi ser också till att städa oftare. Vi har gjort vad vi kan för att förhindra smitta och sen hoppas vi att de som kommer hit tar sitt ansvar, säger Paul Håkansson.

Trots att invigningen fick ställas in har de alla fyra mycket höga förväntningar på öppningsdagen.

Vi hoppas att alla som kommer hit ska få en wow-upplevelse och självklart vilja börja träna här, säger Paul.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer