Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nu öppnar Sushi tree i Vetlanda

Nu kan du äta sushi i Vetlanda igen. I morgon tisdag slår nämligen Sushi tree upp portarna på Storgatan.

Tre personer ler mot en kamera.

Enkhchimeg Lkhagvajau, Khatan Buuyei Altankhuyag och Ganbolor Ganzorig är alla glada över att äntligen kunna öppna restaurangen i Vetlanda.

Restaurangen ägs av Enkhchimeg Lkhagvajau och hennes man Ganbolor Ganzorig. Tillsammans har de även har en sushirestaurang i Eksjö som öppnade i början av året. Restaurangen i Vetlanda ska drivas av Khatan Buuyei Altankhuyag.

Tankarna på att utöka verksamheten och starta en restaurang i Vetlanda fick Enkhchimeg redan i maj.

– Jag bestämde mig redan då för att öppna en restaurang här i Vetlanda, så det har varit en lång resa. Det var kunderna som fick mig att börja fundera på det. Vi har haft väldigt mycket kunder från Vetlanda och många av dem har önskat att vi ska öppna här, berättar hon.

Vågar satsa

Trots att det är en pågående pandemi är paret inte rädda för att satsa.

– Vi kan inte hålla tillbaka för att det är en pandemi, men vi kommer vara väldigt försiktiga när det gäller hur många som får komma in här samtidigt. Det är också därför vi väljer att öppna på en tisdag, för då tror vi att det inte kommer lika mycket folk, säger Enkhchimeg.

Många rätter

I restaurangen finns ett stort utbud av sushirätter att välja bland. Här finns allt från vanlig nigiri, till friterad maki, poke bowl och vegetarisk sushi.

I lokalen finns det plats för sex personer, men det är främst take away som gäller.

Du hittar Sushi tree på Storgatan 7, där det tidigare låg en frisörsalong. Lokalen ägs av Witalabostäder.

– Vi på Witalabostäder tycker såklart att det är roligt att få en ny hyresgäst och att de har valt att satsa i Vetlanda. Vi tror att verksamheten kommer bidra till Vetlandas attraktivitet. Vi önskar dem lycka till, säger Patrik Styrbjörn, VD på Witalabostäder.

Fler restauranger

Paret planerar redan att öppna fler restauranger i andra småorter som liknar Eksjö och Vetlanda.

– Vi vill att fler ska ha möjlighet att äta god sushi, så vi håller just nu på att titta på andra orter där vi skulle kunna öppna, säger Enkhchimeg.

Läs mer om Sushi tree på vetlanda.se under mat och dryck.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer