Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nu rullar hjulen i den nya skateparken

Nu kan du ta med dig din kickbike eller skateboard och ge dig av till den nyöppnade skateparken i sjukhusparken. Här kan alla åka, både du som är expert och du som är nybörjare.

Ragnar och Malte Bergkvist testade att åka i den nyöppnade skateboardparken.

Ragnar och Malte Bergkvist testade att åka i den nyöppnade skateboardparken.

Skateparken har varit efterlängtad och nu är den stora betongparken äntligen öppen. Den är inte helt färdig än men det går att åka på nästan hela banan. Parken drivs och ägs av Vetlanda Skateboardförening som är en ideell verksamhet. Banan är i första hand gjord för skateboardåkning men du kan även åka kickbike, inlines och BMX, men på särskilda tider.

I anslutning till banan ligger fritidsgården Vattenverket som är positiva till att banan nu är öppen.

– Det är fantastiskt, det blir ju ett lyft för hela vår kommun, säger fritidsgårdschef Glenh Zachrisson

Fler testar skateboard

Även om skateparken precis öppnat har det varit en del ungdomar där och testat den tidigare. Eftersom fritidsgården ligger så nära banan har Glenh märkt att ungdomar som vanligtvis inte besöker fritidsgården har hittat dit.

– Det är många ungdomar som inte har varit hos oss så mycket innan som har börjat gå hit nu eftersom skateparken ligger så nära. Sen är det också många som aldrig testat skateboard som gör det nu och det är jätteroligt. Vi har köpt in både skateboards och sparkcyklar som finns att låna här för den som är sugen på att testa, säger Glenh.

Han menar också att skateparken förenar ungdomarna.

– Jag upplever att ungdomarna möts i skateparken och de som är duktiga hjälper dem som kanske aldrig har testat innan, säger Glenh.

Glenh Zachrisson

Glenh Zachrisson.

Testade skateparken

På plats för att testa banan under öppningsdagen var bröderna Ragnar och Malte Bergkvist som går i tvåan, respektive trean på Bäckseda skola. De har länge sett fram emot att parken skulle öppna.

– Vi var här och tittade för en vecka sedan men då hade den inte öppnat än så vi har väntat ett tag nu. Det är jättekul att de har byggt den, vi har en ramp på skolan men den här verkar roligare, säger Malte.

De två killarna är inga nybörjare och det märks. De hoppar vant upp på sina kickbikes och svishar fram genom banan. Då och då gör de ett hopp över banans höga kanter och det ser ut som att de kommer återvända till banan igen.

Åka inomhus

Parken håller öppet mellan klockan 8 till 22 alla dagar i veckan, så länge säsongen tillåter. Under de tider som skateparken är stängd för kickbike, inlines och BMX finns det möjlighet att som medlem få åka i inomhushallen vid Powerhouse.

Läs mer om skateparken på vetlanda.se under upplev.

Ragnar och Malte Bergkvist.

Ragnar och Malte Bergkvist.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer