Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Nu spolas isarna

Vinter och minusgrader betyder att du snart kan snöra på dig skridskorna. Nu spolas isarna och förhoppningen är att du redan till helgen ska kunna åka på flera ställen i kommunen.

Skridskor.

Snart kan du åka skridskor runt om i Vetlanda kommun.

– Vi började spola isarna i veckan. Vi gör så mycket vi kan i den mån vi hinner. Först och främst måste vi prioritera snöröjning och halkbekämpning, säger Annika Henriksson, som är enhetschef på gata-parkavdelningen.

För att isen ska bli tillräckligt tjock att åka på behöver den spolas flera gånger och allra helst på kvällarna när det är kallare ute.

– Det är flera privatpersoner som har kontaktat kommunen och erbjudit hjälp att spola isarna på kvällarna och det uppskattar vi verkligen. Då blir arbetet klart mycket snabbare, säger Annika.

Föräldrar hjälper till

Det spolas nu på flera platser runt om i kommunen, bland annat i Forngården, vid Tomaslundsskolan, Storegården, Östanskog och Sliparegården.

I Myresjö är det flera föräldrar som har gått samman för att spola is på fotbollsplanen som ligger vid pulkabacken.

– Vi brukar göra detta de vintrar då det är tillräckligt kallt ute. Det är ett bra sätt för barnen att hålla igång nu när alla aktiviteter är inställda, säger Angelica Magnusson.

Även i Landsbro är det privatpersoner som hjälper till att spola.

– Sen har vår personal varit där och hjälpt till på dagtid, säger Ola Ljunggren, driftchef på fastighetskontoret.

Uppmanar till rörelse

Stewe Jonsson, kultur- och fritidschef tycker att det är viktigt att man rör på sig även i dessa tider.

– Vi uppmanar alla till att röra på sig utomhus och vi vill att det ska finnas platser där man kan vara på. Därför har vi under några veckor haft öppet på konstgräsplanen vid Heds Arena. Nu när det är såhär kallt vill vi såklart se till att det går att åka skridskor, säger Stewe Jonsson, kultur- och fritidschef.

Det finns möjlighet för föreningar att söka bidrag för att spola is.

– Är det någon förening som kan tänka sig att göra det är det bara att höra av sig till kommunen, säger Stewe.

Läs mer om aktiviteter på vetlanda.se under upplev.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer