Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Östanå får nytt sommarcafé

Under sommaren kan alla semesterfirande Vetlandabor och besökande prova på en nygammal bekantskap. Det är Östanå Värdshus som slår upp portarna för ett sommarcafé med vacker utsikt över Grumlan.

Våffla med glass och jordgubbar med utsikt över Grumlan.

– Vi öppnar den 10 juli och kommer att ha öppet varje onsdag till söndag, mellan klockan 11 och 17 i fyra veckor framåt, berättar Bobo Norrlin som äger värdshuset.

Det nya caféet är ett typiskt sommarcafé med vacker utsikt över Grumlan. Fokus kommer att ligga på kaffe, glass och våfflor. Nyligen har värdshusets baksida mot sjön försetts med en stor altan där cafégästerna kan sitta och njuta av sommarvädret.

– Det känns som det är läge för det här nu så här på sommaren, att det här ska funka, säger Bobo.

Kan bli längre än fyra veckor

Planen är att caféet ska vara öppet i fyra veckor framåt, till början av augusti, men om satsningen faller väl ut är Bobo Norrlin inte främmande till att fortsätta.

– Det är inget som är planerat, men det är helt klart planer på att fortsätta om det går bra. Vi har ju bokningar för företag och privatpersoner redan idag och vi kommer fortsätta ha öppet på något sätt, avslutar han.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer