Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Ost- och äppelhelg hos Räven & Osten

I helgen kan du besöka Räven & Osten som arrangerar en ost- och äppelhelg. Ta med dina äpplen och få dem mustade på plats, smaka på Matildas goda ostar och handla lokalt odlade grönsaker.

En kvinna står med två tallrikar med mat i händerna.

Matilda Johansson på Räven & Osten hoppas att besökarna dyker upp på gården i helgen för att delta i årets ost- och äppelhelg.

I helgen går lokala producenter samman hos det lilla ysteriet Räven & Osten och skapar en smakrik helg för besökarna.

– Detta är lite av en tradition, vi gör faktiskt detta för sjunde året i rad nu. Från början var det bara jag, Hanna's i Björköby och Saras musteri, men vi växer varje år, berättar Matilda Johansson som driver Räven & osten.

På plats finns lokala producenter som säljer allt från hembakat bröd, till grönsaker och handgjorda korgar. En knivslipare finns på plats, så passa på att ta med dina slöa knivar och yxor.

Lunch utomhus

Besökarna kommer inte behöva gå hungriga. Den som är sugen på fika kan välja ur ett brett sortiment av sötsaker i boden mitt emot mejeriet och utomhus serveras Stensåkrakorv och eldostburgare.

Under dagen håller även gårdsbutiken öppet. Här kan du bland annat köpa närproducerad honung, Lindhags salsasås och vinäger från Skälshult.

Välbesökt

Detta är vanligtvis den helg på året som Räven & Osten har flest besökare.

– Men i år blir det annorlunda. Vi kommer bara kunna ta emot ett visst antal besökare här samtidigt, så vi kommer ha ett sorts insläpp för att se till att vi inte är för många på samma gång, säger Matilda.

Hon har stora förväntningar på helgen och hoppas att besökarna dyker upp även i år.

– Vi hoppas på vackert väder och glada gäster. Sen hoppas vi att de har förståelse för att det inte riktigt blir som tidigare, säger Matilda.

Producenterna finns på plats mellan klockan 10-16 lördag och söndag.

På vetlanda.se under mat och dryck kan du läsa mer om Räven & Osten.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer