Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

OTM Energi är Årets Ny­före­tagare

OTM Energi är solcells­före­taget som nu kan titulera sig Årets Ny­före­tagare i Vetlanda kommun 2020. Utmärkelsen delas ut av Ny­företagar­centrum i Vetlanda som under måndagen var på plats för att över­raska de färska före­tagarna.

Tommy Bergström och Ola Axeland ler mot kameran. Tommy håller i en blombukett och Ola i ett diplom.

Tommy Bergström och Ola Axeland blev överraskade med blommor och diplom.

mallbild

OTM Energi, eller OTM Eko Energi AB, är ett Vetlandaföretag som jobbar med konsultation, projektering, installation, driftsättning och felsökning av elproduktionsanläggningar. Fokus ligger på solceller, energilager och laddinfrastruktur och företaget riktar sig till såväl privatpersoner i villor som lantbrukare och industrier.

Det var Oskar Thompsson, Tommy Bergström och Mats Josefsson som startade företaget och kombinerade sina kompetenser från industrin och el- och byggbranschen. Namnet OTM kommer från grundarnas förnamn.

– Det här var lite oväntat kan man ju säga, vi hade verkligen inte väntat oss något sådant här stort, säger Tommy Bergström när han står i dörröppningen vid företagets lokaler.

Tommy berättar att det är en spännande bransch de har gett sig in i. I nuläget är de sex anställda, men behöver bli några till.

– Vi vill växa, kanske inte i hela Sverige, men vi vill bli stabila i närområdet, säger han.

Tillsammans med Tommy i dörröppningen står den nyanställda Ola Axeland. Han berättar att han bara varit på företaget i ett par veckor.

– Det känns ju verkligen som att man glider in här nu och får vara med och ta emot det här, säger han.

Ola är anställd för att driva företagets nya del med fokus på takpannor. Det rör sig om takpannor med integrerade solceller.

– Det är ett enormt intresse för den här integrerade delen, för du får både ett snyggt tak samtidigt som du kan producera el, säger han.

På plats för att dela ut priset var Johann Friman från Nyföretagarcentrum och kommundirektör Magnus Färjhage, i egenskap av styrelseordförande. Med för att visa sin uppskattning var också de tre kommunalråden Henrik Tvarnö (S), Carina Bardh (M) och Dan Ljungström (C) samt oppositionsråd Jan Johansson (VF) och Emma Ingelow från Nuvab. Priset delas ut till ett företag som inte får vara äldre än tre år.

– Vi är en jury som tittar på nyetablerade företag och ser vilka som har varit framgångsrika. Framför allt tittar vi på att det ska vara en utvecklingsbar affärsidé, en bra affärsplan och att företagarna ska vara engagerade, förklarar Magnus Färjhage.

– De ska också ha gått genom Nyföretagarcentrum vid uppstarten, flikar Johanna Friman in.

Motiveringen lyder

Årets Nyföretagare har skapat en solskenshistoria genom att starta ett företag som verkar i en bransch som är bland de snabbast växande i världen. De har sett möjligheterna i solen och arbetar för att fler ska kunna ta tillvara på jordens resurser! Med sitt framgångsrika team, som har kompetens att installera avancerade anläggningar i framtidens solcellsutveckling, har de skapat både goda relationer och fina resultat.

Tommy och Ola står i dörröppningen och ler stort. Tommy håller upp dörren med sin arm.
En samling människor står riktade mot två män vid entrén till OTM Energi. De gratulerar dem till utmärkelsen Årets nyföretagare.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer