Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Pizzeria Arena ger uppskattad julklapp

Pizzeria Arena ger en julgåva till funktionshinderomsorgen i år, som ett plåster på såren för att deras sommarresor och julbord ställts in.

Ungdomar från funktionshinderomsorgen.

Sofie Jakobsson, Bianca Andersson, Isa Rostedt, Nicklas Lamngam, Signe Hugosson, Flurina Schwyter, Julia Dagman och Jonathan Franzén fick alla varsitt presentkort. Här är de tillsammans med Johan Ekvall.

I början av året startade planeringen av årets sommarresor.

– Jag skulle arrangera resor för funktionshinderomsorgen genom kommunen. Tanken var att de bland annat skulle få åka till Liseberg. Men en bit in i planeringen kunde kommunen inte längre vara med och bidra, berättar Johan Ekvall.

Han valde då att söka sponsorer på annat håll.

– Vi ville fortfarande åka, så jag letade efter någon annan som kunde bidra. Flera företag och privatpersoner hörde av sig och ville ge något, så vi har fått in ganska mycket pengar. En av dem som hörde av sig var Pizzeria Arena som ville bidra med 20 000 kronor, berättar Johan Ekvall.

Äta julbord

Men när coronaläget förvärrades tvingades Johan att ställa in helt.

– Eftersom det inte blev några resor under sommaren fick vi tänka om. Så vi planerade att göra en mindre resa under vintern och hyra in bussar och åka i väg och äta julbord tillsammans, men vi fick ställa in det med, säger han.

Ville bidra

När pizzeria Arena fick veta att även julbordet ställts in ville de bidra på något annat sätt.

– Vi ville hjälpa till och ge något till de här underbara människorna. Corona har förstört så mycket för så många och då kände vi att vi ville sprida lite glädje, säger Tony Habib, som är en av Pizzeria Arenas ägare.

Stöd till butikerna

Julklappen är Vetlandakort, laddade med 500 kronor, som ges till alla som var inbokade att följa med på julbordet.

– Vi har hittills gett ut 36 kort, men det kommer bli runt 40, säger Tony Habib.

– Att vi valde att ge just Vetlandakort är för att vi tycker att det är extra viktigt att ge stöd till Vetlandas butiker i dessa tider, säger Rabih Daoud, på Pizzeria Arena.

Johan Ekvall är väldigt glad över Arenas initiativ.

– Vi är väldigt glada såklart, det är fantastiskt bra. Nu får de i alla fall något. Förhoppningen är att vi ska kunna resa nästa sommar i stället, säger han.

Köpa julklappar

Sofie Jakobsson är en av dem som fått ta emot ett presentkort.

– Jag blev väldigt glad och jag kommer använda mitt presentkort till att köpa julklappar. Det är såklart tråkigt att både resan och julbordet ställdes in men det är roligt att vi fick något, säger hon.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer