Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Ramkvilla Wärdshus öppnar för säsongen

Nu öppnar Ramkvilla Wärdshus för säsongen vilket innebär att du åter kan njuta av en god bit mat med utsikt över sjön Örken. I år finns dessutom flera spännande nyheter på menyn.

Annika Dahlgrün och Roger Engblom.

Annika Dahlgrün och Roger Engblom ser fram emot en fullspäckad sommar.

Det var förra året som tyskarna Martin Meinecke, Lennart Dahlgrün och Annika Dahlgrün kom och väckte liv i värdshuset i Ramkvilla som stått tomt en längre tid. Trots pandemin fick de en fullspäckad sommar med många gäster. Från början var tanken att driva värdshuset på test i ett år men nu öppnar de alltså igen.

– Trots corona fick vi en bra sommar och vi hoppas att det blir en lika bra sommar även i år. Nästa år går jag i pension från mitt jobb som advokat i Tyskland och då kommer jag har mer tid till detta. Jag hoppas att vi ska kunna fortsätta länge, säger Annika Dahlgrün, som driver värdshuset.

Förra sommaren var det Martin Meinecke och Roger Engblom som stod för matlagningen, i år kommer Roger till största delen sköta det på egen hand.

– Martin ska vara här vissa veckor så det gäller att förbereda och planera så mycket vi kan innan säsongen kommer igång på riktigt, det var väldigt stressigt förra året. Tanken från början var att jag skulle vara på plats cirka två dagar i veckan, men det var så mycket att göra förra sommaren att jag var här tre till fyra dagar istället, säger han.

Ramkvillakorv och älgburgare

Roger har varit med och utvecklat årets meny som innehåller en hel del nyheter, bland annat älgburgare med kallrökt ost, de kommer även ta fram en Ramkvillakorv som ska innehålla hjort, granskott och lingon. På menyn finns också nyrökt lax som röks på plats.

– Vi kommer främst använda oss av lokala råvaror. Till en början blir det mycket från Tyskland och området där Annika bor eftersom de ligger cirka en månad före oss när det gäller odling. Men sen kommer vi ta det mesta från trakterna kring Ramkvilla. Jag odlar även en hel del i min egen trädgård, berättar Roger.

Livemusik

Värdshuset ska ha öppet fem dagar i veckan.

– Vi kommer servera lunch onsdag till lördag. På fredagar och lördagar kommer vi även ha À la carte och på söndag serverar vi en söndagsmiddag. Vissa kvällar är tanken att vi ska ha livemusik och karaoke vid den lilla scenen vid sjön. Det är en grannflicka som har lovat att hon ska arrangera det, berättar Annika.

Annika ser fram emot att öppna igen och hoppas att gästerna ska återvända till värdshuset.

– Jag hoppas såklart att det blir en bra sommar med en jämn tillströmning av gäster, säger hon.

Läs mer om Ramkvilla Wärdshus på vetlanda.se under mat och dryck.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer