Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Ramoa skapar ny mötesplats i naturen

Vi är många som är trötta på att inte kunna träffa våra nära och kära eller kollegor. Men på Ramoa adventure village i Ramkvilla finns det gott om coronasäkra mötesplatser utomhus.

Ramoas nya Kåta

Ramoa skapar nya mötesplatser i naturen, nytt för i år är en kåta för konferenser.

Det händer mycket hos Ramoa adventure village i Ramkvilla. Här skapas både nya säkra mötesplatser och unika boenden.

I en kåta vid sjön finns möjligheter till konferens eller umgänge med goda vänner.

– Folk längtar efter att träffas och vi erbjuder därför en mötesplats i naturen, fast under tak, i en kåta med utsikt över sjön Örken, berättar Ramoas ägare Jan Evanson.

I kåtan finns en bildskärm, bord och stolar och allt som behövs för en konferens. De erbjuder även teambuildingaktiviteter som ska hjälpa till att stärka sammanhållningen i arbetsgrupper. Kåtan kan även göras om till boende för de som vill spendera natten där.

Unika boenden

Förutom ett konferensrum satsar Jan på flera nya unika boenden i naturen.

– Det är mycket nytt på gång, bland annat en ny övernattningsstuga vid strandkanten och en i skogen. Sen kommer vi ha glamping och flera safaritält vid strandkanten. Pandemin har gjort att folk vill spendera mer tid i naturen och vi har därför valt att satsa på naturnära boenden och mötesplatser. Just nu väntar jag på att det ska bli klart med bygglov, men sen ska de gå att boka, säger han.

Årets mest unika satsning är fyra flytande sovrum. Här kan du övernatta i ministugor med panoramafönster, mitt ute på sjön.

– Det är egentligen bara ett sovrum med flera stora fönster så att du ska kunna ligga där och titta på de vackra vyerna. På kvällen kan du se stjärnorna genom det stora takfönstret. Här finns inget internet eller någon tv utan du ska kunna komma hit och bara koppla av och njuta av lugnet, säger Jan.

Något som har varit väldigt populärt är övernattning i hammock i skogen.

– Vi har en ställning med plats för 8 hammockar, det har varit väldigt populärt, särskilt nu i coronatider. Där finns det utrymme att umgås med vänner på ett säkert sätt och samtidigt njuta av den omgivande naturen, säger Jan.

Läs mer om Ramoa adventure village på vetlanda.se under upplev.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer