Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Rösta fram Vetlandas godaste semla

Semmelsäsongen är redan i gång och det börjar bli dags att kora Vetlandas absolut godaste semla år 2022.

En semla på en tallrik.

Nu kan du vara med och rösta fram Vetlandas godaste semla. Förra året var det HeddaGretas klassiska semla som vann.

Förra året utsågs HeddaGretas klassiska semla till Vetlandas absolut godaste. Vilken vinner i år? Du har chansen att vara med och rösta på din favorit. I Vetlanda kommun är utbudet stort och det finns verkligen något för alla.

Nutellasemla

På konditori Cecil finns det flera olika semmelvarianter att välja bland. Här hittar du bland annat semlan med mandelfyllning, vaniljsemlan, en med nöt- och mandelfyllning, wienersemlan och den nyaste varianten, nutellasemlan.

Bidrar till semmelätande

På HeddaGretas café och stenugnsbageri finns två varianter på semla. Här finns en klassisk semla, med rostad mandel och valenciamandel. Det finns också en smördegssnurra där degen innehåller mandelkräm och rostad mandel, med en fyllning av mandelkräm och vaniljkräm.

Ägaren Per Andersson är väldigt positiv till semmeltävlingen.

– Det var verkligen roligt att vi vann. Jag tycker att det är bra att man arrangerar en sådan här tävling, det är positivt för konditorierna i vår stad och bidrar till mer semmelätande, säger han.

Hallonsemla.

Hallonsemla.

Stort utbud

Nära centrum ligger konditori Stjärnan. Här finns det också ett stort utbud av semlor. Välj mellan en klassisk semla med mandelmassa, som finns både som glutenfri, laktosfri och osötad, vaniljsemla, wienersemla, hallon eller varför inte en nutellasemla.

På Oskars konditori på ICA Maxi hittar du allt från den klassiska semlan med mandelmassa och grädde till vaniljsemla, minisemla och hallonsemla. Många av semlorna går att få som laktosfri, osötad eller glutenfri.

ICA Nära Puttes Lanthandel, Wayne’s coffe och Espresso house deltar alla i tävlingen med sin klassiska semla.

Så röstar du

Rösta via Vänliga Vetlanda på Facebook Länk till annan webbplats. genom att kommentera inlägget om tävlingen med en bild på den godaste semlan, vilken sorts semla det är och namnet på konditoriet. Du kan även lägga upp en bild på semlan på ditt Instagram och skriva vad det är för semla och var den kommer ifrån. Tagga inlägget med #vetlandasgodastesemla, tänk på att ditt konto måste vara öppet. Du kan också rösta här på vetlanda.se.

Vi uppmärksammar det vinnande caféet/konditoriet och de kan använda “Vetlandas godaste semla 2022” i sin marknadsföring.

Alla som är med och röstar har chansen att vinna ett Vetlandakort. Röstningen pågår fram till tisdagen den 22 februari.

De som deltar i tävlingen är Oskars konditori, HeddaGretas, konditori Stjärnan, konditori Cecil, ICA Nära Puttes Lanthandel, Wayne’s coffe och Espresso house.

Nutellasemla.

Nutellasemla.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer