Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Så blir VetlandaFesten

VetlandaFesten närmar sig med stormsteg. Den sista helgen i maj blir det massor av roliga aktiviteter och konserter på och kring torgen i centrala Vetlanda.

En person som sjunger för en publik.

Snart kan du stå där i folkmyllret igen och lyssna på dina favoritartister.

Äntligen är det dags att träffas igen, vilket betyder att VetlandaFesten är tillbaka. Lite bättre, lite större och med ett fullspäckat program. Längs Storgatan i Vetlanda, på Stortorget, Bibliotekstorget och Delfinparkeringen blir det mängder av aktiviteter för båda stora och små. Det blir konserter, dansföreställningar, teater och roliga föreningsaktiviteter.

Förutom kända namn som Lena Philipsson och Dolly Style på stora scenen, blir det en mångfald av olika artister och framträdanden på de olika scenerna. Här finns det något för alla.

Vilka som uppträder under festen presenteras med jämna mellanrum på VetlandaFestens hemsida Länk till annan webbplats. och Facebook Länk till annan webbplats., så håll utkik där.

Plats för mer publik

En del saker blir lite annorlunda mot tidigare år.

- Vi har märkt att folk går ut lite senare och då anpassar vi oss efter det och har istället öppet lite senare på kvällen, Så festligheterna pågår mellan klockan 11 och 01 i år, säger Anneli Bergström på kultur- och fritidsförvaltningen i Vetlanda kommun.

Förutom ändrade öppettider flyttas scenen.

- Scenen på Stortorget är större och får en ny placering, vänd mot stadshuset och serveringstälten flyttas ut på gatan. Detta ger större plats för publiken och det blir mindre trängsel på torget. Vi tror att det behövs nu när Lena Philipsson äntligen kommer till Vetlanda, säger Ann-Mari Forsberg på kultur- och fritidsförvaltningen.

- För att skapa tillgänglighet och möjligt för alla att ta del av scenframträdandena så bygger vi en handikappläktare på Stortorget. Vi vill att alla ska känna sig välkomna till VetlandaFesten som är ganska unik i sitt slag då det inte kostar att gå på vår fest, det är gratis, säger Ann-Mari.

Vill du vara med?

Om du vill vara med och delta aktivt på VetlandaFesten så finns det fortfarande tid att anmäla sig. Spelar du i ett band, sjunger i en kör, har en prova-på-aktivitet, säljer lotter, är en fena på att göra tipspromenader eller något annat som din förening känner för så skicka in din anmälan via kommunens e-tjänst Länk till annan webbplats. senast den 4 mars.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer