Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Sista rycket i semmel­tävlingen

Den 23 februari ska Vetlandas absolut godaste semla koras. Så passa på att mumsa på semlor under veckan och rösta på din favorit.

Semla

Passa på att rösta på din favoritsemla innan den 23 februari. Semlan på bilden hittar du på HeddaGretas café och stenugnsbageri.

På Cecils konditori i Vetlanda har de märkt av en ökning av semmelköpande kunder i år.

– Vi har fått en hel del kommentarer om tävlingen och alla är positiva. Vi ber dem som köper semlor av oss att rösta på oss i tävlingen. Vi har märkt att folk köper mer semlor än vanligt och vi tror att det kan ha med tävlingen att göra. Det är jättekul, säger Michaela Diaconu på Cecils.

Även Oskar Frising på Oskars konditori har fått många positiva kommentarer.

– Många gillar att vi har ett så brett sortiment, att det finns något för alla, säger han.

Oskar har haft en väldigt bra semmelsäsong hittills.

– Ja, den har varit bättre än förra året, om det beror på pandemin eller tävlingen kan jag inte säga men det är i alla fall jätteroligt, säger han.

Högt tryck

Trycket på semlor hos Bistro Raw har varit högt i år.

– Förra året testade jag lite olika recept men nu har jag hittat ett jag tycker är riktigt bra. Jag har sålt väldigt mycket semlor och haft många beställningar och det är superkul, säger Louise Rönnqvist.

Hur går tävlingen till?

Rösta via Vänliga Vetlanda på Facebook genom att kommentera inlägget om tävlingen med en bild på den godaste semlan, vilken sorts semla det är och namnet på konditoriet. Du kan även lägga upp en bild på semlan på ditt Instagram och skriva vad det är för semla och var den kommer ifrån. Tagga inlägget med #vetlandasgodastesemla, tänk på att ditt konto måste vara öppet. Du kan också rösta här på vetlanda.se.

Vi uppmärksammar det vinnande caféet/konditoriet och de kan använda “Vetlandas godaste semla” i sin marknadsföring.

Fem personer som har röstat på vinnaren får varsitt Vetlandakort laddat med 200 kronor.

Röstningen pågår fram till tisdagen den 23 februari.

De som deltar i tävlingen är Oskars konditori, HeddaGretas, konditori Stjärnan, konditori Cecil, Bistro Raw, Wayne’s coffe, Espresso house och ICA Nära Puttes lanthandel.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer