Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Småländsk vällagad mat på Wallby

God mat tillagad på lokala råvaror i en vacker miljö med utsikt över Skirös kullar, det hittar du på Wallby Säteri i sommar.

Wallby säteri.

På Wallby Säteri kan du äta god och vällagad mat.

Wallbys sommarrestaurang har öppnat för säsongen. Här kan du äta mat som är typisk för Småland och mycket av råvarorna kommer från skogen i området.

– Det är inte riktigt som en vanlig restaurang med en fast meny utan våra rätter varierar beroende på vilka råvaror vi kan få hem just den veckan. Det kan bli abborre från den närliggande sjön eller färska grönsaker från Ulvarp, säger Magnus Nyman som driver Wallby säteri.

Småländsk mat

Nästan alla råvaror som används är närproducerade, för att gästerna ska kunna veta att de äter mat av god kvalitet.

– Vi har verkligen fantastiska råvaror här i Småland och ju bättre råvaror det är desto godare blir maten. Kommer du som gäst till Småland är det ju typisk småländsk mat du förväntar dig, säger Magnus.

Restaurangen är öppen varje dag under sommaren från klockan 17. Varje kväll serveras gårdsmiddag, en trerätters middag tillagad av lokala råvaror. På menyn finns också ostbricka från Räven och osten.

Läs mer om Wallby säteri på vetlanda.se under mat & dryck.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer