Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

"Småpiff" ska få fler att trivas i centrum

Hur kan vi tillsammans och med enkla medel göra Vetlanda till en ännu triv­sammare plats? Det är utgångspunkten för en ny arbets­grupp för centrum­försköning som ska fånga upp tankar och idéer hos dig som företagare eller Vetlanda­bo.

Näringslivsutvecklare Cecilia Hjort Athler.

"Centrum ska vara en plats där man trivs så mycket att man helst inte vill gå hem" säger näringslivsutvecklare Cecilia Hjort Athler.

Gruppen, som består av personer från bland annat handeln, tekniska kontoret, Vetlanda museum och Nuvab, hade nyligen en stads­vandring genom centrala Vetlanda för att titta närmare på hur och framför allt var Vetlanda kan förskönas.

– Jag har funderat länge på att plocka ihop en sådan här grupp. Det handlar om hur vi tillsammans kan göra det lilla extra som får hjärtat att må bättre och som bygger stolthet. Tanken är att man ska känna att man inte vill gå ifrån centrum utan att det är en plats där man vill stanna, säger Cecilia Hjort Athler näringslivs­utvecklare på Nuvab.

Ett komplement

Gruppens arbete är ett komplement till det långsiktiga arbete som redan pågår med stadsmiljö­program, belysnings­program och centrum­omvandlings­plan.

– Detta är mer “småpiff” som går att göra ganska omgående och utan det kräver omfattande insatser, säger Cecilia Hjort Athler.

Hur julbelysningen kan lyftas fram på ett bättre sätt och att informera besökarna om vilka blommor som finns i stadens rabatter är några av idéerna som tagits upp.

Att använda historiska bilder från museets samlingar i nya samman­hang och undersöka möjligheterna för muralmålningar på utvalda fastigheter är andra inslag som diskuterats.

Fånga idéer

En tipsrunda, som också diskuterats i gruppen, har redan blivit verklighet. Från 29 november till 10 januari kommer det att finnas 21 tips­frågor i stadens skyltfönster.

– Jag tror att det finns många fantastiska idéer som kan komma fram när vi jobbar tillsammans på det här sättet. Tanken är också att alla deltagare ska ha tentaklerna ute och fånga upp idéer från allmänheten som vi kan ta med oss och diskutera vidare, säger Cecilia Hjort Athler.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer