Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Smygpremiär för Nöjet

I morgon öppnar portarna till Vetlandas nya nöjesställe, Nöjet. Kom in i den nybyggda lokalen som är full med just nöjen och aktiviteter för dig.

Torgny Palmberg.

Torgny Palmberg ser fram emot att få välkomna gästerna till Nöjet.

Väggarna i den stora lokalen är dekorerade med växter, belysning och dekorationer i neon som bildar formen av ett drinkglas och en mikrofon. I mitten av rummet finns en scen och framför den finns det plats för antingen dans eller sittande publik. Nu är det bara gästerna som saknas.

Bakom den stora satsningen står Torgny Palmberg, Bobo Norrlin, Tomas Carlström och Anton Carlström som alla jobbat hårt de senaste månaderna med att få lokalen klar till öppningsdatumet.

Det har inte blivit mycket sömn för Torgny Palmberg de senaste dagarna men han är mer än redo att ta emot alla gäster.

– Ja, man får ju i alla fall veta att man lever, vi jobbar in i det sista. Alla stora bitar är klara och nu är det bara lite småfix kvar. Vi är väldigt nöjda med hur det blir och det är kul att se att det blir precis som vi hade tänkt oss, berättar han.

Härliga dekorationer på väggarna.

Härliga dekorationer på väggarna.

Lokalen är drygt 2 000 kvadratmeter stor och rymmer 500 personer. Här ska det bli allt från barnkalas till discon, konferenser och föreläsningar. Det finns också ett arkadrum med många olika spel och en del där du kan spela biljard och shuffleboard. På Nöjets alla tv-apparater ska gästerna kunna se sina favoritlag spela.

– Det ska vara en samlingslokal där människor kan träffas och ha roligt. Jag vet att många har sett fram emot öppningen och jag hoppas att vi ska kunna uppfylla allas förväntningar, säger Torgny.

Restaurangdelen.

Restaurangdelen.

Inspiration från Amerika

På Nöjet kan du äta både lunch och middag. Med inspiration från det amerikanska köket finns allt från smashburgare till pizza och ribs på menyn. Det finns även ett brett utbud av både vin och öl.

– Från och med den 25 oktober öppnar vi upp för lunch och det blir ungefär samma rätter som på kvällsmenyn, med inspiration från Amerika, säger Torgny.

Livemusik på uteserveringen

Under oktober är det smygöppning och du behöver boka plats för att komma in. I november är det dags för den stora invigningen och efter det drar alla aktiviteter i gång på riktigt och du behöver inte längre boka plats för ditt besök.

Ett stort utbud av spel.

Ett stort utbud av spel.

Till våren öppnar Nöjets stora uteservering som ligger längs med Bangårdsgatan.

– Tanken är att du som gäst ska kunna sitta där och njuta av god mat och lyssna på livemusik. Jag vet att många har saknat en större uteservering så jag hoppas såklart att den blir uppskattad, säger Torgny.

Förväntningarna inför öppningsdagen är höga, det har varit många månader av planering och hårt arbete som nu äntligen kommit till sitt slut.

– Jag hoppas såklart att gästerna ska trivas här, säger Torgny.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer