Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Sommar­kul i Forn­gården

Tre torsdagar i augusti blir det teater för barn och familj i vackra Forngården. Det är gratis och det är garanterat roligt. Boka in den 1, 8 och 15 augusti, klockan 15!

Buktalerskan Zillah med sin apa Totte i famnen

Det är tack vare ett statligt bidrag för gratis sommaraktiviteter för barn och unga som Vetlanda kommun kunnat genomföra den här trevliga sommarsatsningen.

– Vi vill bjuda alla barn på skratt och gemenskap! Nu får de som vill möjlighet att träffa kompisar inför den kommande skolstarten, berättar Ann-Mari Forsberg som är kultursekreterare på Vetlanda kommun.

Wedins Varieté med Mr K är först ut

I den första föreställningen möter du galenpannan Mr K och får själv vara med och påverka föreställningen. Mr K plockar fram sin morfar Alfreds gamla väskor som är fulla med konstig cirkusrekvisita och tillsammans med barnen tar han sedan reda på hur sakerna ska användas.

– Det är en humoristisk familjevarieté för alla, säger Ann-Mari Forsberg.

Den 8 augusti är det dags för trollsyskonen Vera och Kotte att äntra scenen i Forngården. Tillsammans ska de storstäda i skogen, men Vera tycker inte om att städa och försöker hela tiden hitta på undanflykter.

– Publiken blir delaktig i föreställningen från start och rycks med i undanflykterna som leder till busiga upptåg, vattenkrig, allsång och en massa annat kul, berättar Ann-Mari.

Sist ut är två välbekanta ansikten

Om du följde tv-programmet Talang i de tidigare säsongerna så är det nostalgivarning i Forngården den 15 augusti. På scen står nämligen den skickliga buktalerskan Zillah tillsammans med sin charmiga apa Totte. Som ung tjej hittade Zillah Totte i en leksaksaffär i London. Sedan dess har Totte stadigt utvecklat sin kaxiga karaktär till den världsberömda apa han anser sig vara idag.

– Zillahs fingertoppskänsla och stora skicklighet som buktalerska, sångerska och komiker gör Zillah och Totte till en akt i absolut toppklass, säger Ann-Mari.

Sommarcaféet är öppet

I Forngården är sommarcaféet öppet varje tisdag till söndag mellan klockan 14 och 20. Så det passar utmärkt för alla fikasugna som vill få lite kul underhållning från scenen.

– Ta med dig något att sitta på och köp något gott i fiket så blir det garanterat tre mysiga och roliga tillfällen, avslutar Ann-Mari Forsberg.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer