Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Spela äventyrsgolf och fika i Vänhems vackra miljöer

I Korsberga ligger Vänhems café och vandrarhem. Här kan du slå dig ner i den vackra trädgården och njuta av en god lunch eller fika till bakgrundsljudet av fågelkvitter och porlande vatten från fontäner och vattenfall.

Fika på Vänhems café

Camilla Hillström Fridh driver Vänhems café och vandrarhem tillsammans med sin man Niclas Fridh. Här kan besökarna fika, äta glass och spela äventyrsgolf.

Det är Camilla Hillström Fridh som driver verksamheten, med hjälp av sin man Niclas Fridh. 2014 gjorde Camilla arbetsprövning på caféet efter att ha varit sjukskriven en längre tid. Camilla och Niclas fick då frågan från den dåvarande ägaren om de ville ta över verksamheten och bestämde sig för att tacka ja till erbjudandet.

– Det var egentligen jag som tog beslutet när Camilla låg inne för operation. Jag visste att det var hennes dröm och hon tycker att det var bra att jag gjorde det, eftersom hon själv inte tror att hon hade vågat ta beslutet. Hon gick från att vara sjukskriven på 100 procent och helt uträknad i arbetslivet till att driva ett café och vandrarhem, säger Niclas Fridh.

Niclas har fram tills nu jobbat heltid inom husbranschen, men valde nyligen att säga upp sig för att kunna jobba som konsult och samtidigt hjälpa till på caféet.

Serverar egen öl

På Vänhems café kan du äta våfflor, kulglass, hembakade kakor eller en varm lunch. De har också catering av bland annat smörgåstårtor, italiensk buffé och pajbuffé. På kvällarna kan du komma hit och äta en god middag. Den som vill stanna över natten kan sova i ett av vandrarhemmets tio rum.

– Vi har alkoholtillstånd och har precis börjat servera vår egen öl, Vänhems Guld, som tillverkas på Wetterstadens bryggeri, berättar Niclas Fridh.

Den som vill göra något mer aktivt kan gå en runda på äventyrsgolfbanan med 14 hål, i en vacker miljö bland blommor och vattenfall.

På sommaren är det många turister från bland annat Tyskland och Danmark som bor på vandrarhemmet.

– Det är många som ska till Astrid Lindgrens värld som väljer att bo här, eftersom det ligger ganska nära. Här har vi äventyrsgolfen som många gillar och en liten bit bort finns en sjö där man kan bada. Vi har också många arbetare som kommer utifrån som bor på vandrarhemmet året om, säger Niclas.

Öppet året runt

För några år sedan valde de att gå från att bara ha öppet på sommaren till att ha öppet året runt.

– Vi har öppet alla dagar om året förutom på midsommar. På vintern kan gästerna komma hit och bo på vandrarhemmet, njuta av lugnet och äta goda middagar. Vi har även afternoon tea. Vid jul serverar vi julbord och arrangerar en egen julmarknad i trädgården, säger Niclas Fridh.

Caféet och vandrarhemmet har blivit som en livsstil för paret, som spenderar nästan all sin tid där.

– När jag inte är ute hos någon kund är jag nästan alltid här och vi har jour dygnet runt, men vi trivs väldigt bra med det. Självklart hinner vi göra lite andra saker ibland också och det är nog ganska viktigt, säger Niclas.

De ser båda väldigt ljust på framtiden.

– Vårt mål är att fortsätta driva det som vi gör i dag. Vi har inga planer på att utöka, vi vill ha det där gemytliga och mysiga som vi har nu, säger Camilla.

2019 tog Camilla Hillström Fridh hem priset som årets Korsbergabo, för hennes arbete med att skapa ett attraktivt besöksmål som sätter Korsberga på kartan. Caféet och vandrarhemmet vann i samma veva årets turistpris.

Turistinformation

Vänhems café och Vandrarhem är en av kommunens sju InfoPointslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns kartor och broschyrer över andra sevärdheter i kommunen. Det finns också en Ipad där du kan surfa runt och se vad kommunen har att erbjuda.

– Det känns bra att vi kan erbjuda våra gäster mer information om vad de kan göra i trakterna kring Korsberga, säger Camilla.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer