Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Stefan Lundin är Årets företagare

En förebild för entreprenörskap i Vetlanda kommun. Med den motiveringen fick en överraskad Stefan Lundin ta emot utmärkelsen Årets företagare vid Scenkanten under tisdagsförmiddagen.

Stefan Lundin och Frida Boklund

Stefan Lundin, som sedan 25 år tillbaka driver Teknikkompaniet, är Årets företagare 2020 i Vetlanda kommun. Frida Boklund, regionchef för Företagarna, överraskade med blommor och diplom på Bibliotekstorget.

Det var under stort hemlighetsmakeri som Nuvabs medarbetare lockat Stefan Lundin till centrum. “Mötet” han skulle delta i visade sig dock vara någonting helt annat och Lundin, som driver Teknikkompaniet och Flexled, överöstes istället med blommor, diplom och gratulationer på Bibliotekstorget.

– Jag är överväldigad. Det var helt oväntat. Att få något sådant här betyder otroligt mycket, jag har ju hållit på länge och det är ett enormt erkännande och pepp att andra ser vad man gör, säger en märkbart rörd Stefan Lundin.

Han har drivit eget företag med fokus på arrangemang och evenemangsteknik sedan mitten på 1980-talet. 1995 startade han Teknikkompaniet som sysslar med event- och ljudproduktioner i både stor och liten skala med allt från lokala arrangemang till stora festivaler. Bland de återkommande kunderna finns Sveriges radio, för vars räkning Teknikkompaniet producerat både program och programserier.

– Jag har alltid gjort det jag tycker är roligt och själv brinner för, det gör nog att det fortfarande är lika kul att jobba, säger Stefan Lundin.

Lyfta människan

Utmärkelsen Årets företagare brukar vanligtvis delas ut under näringslivsgalan, ett event som Stefan Lundin för övrigt varit med och producerat sedan drygt femton år tillbaka. På grund av coronapandemin är dock arrangemanget, som så mycket annat, inställt.

– Därför får vi hitta på lite nya, kreativa sätt att uppmärksamma detta. Det är faktiskt jätteroligt, säger Frida Boklund regionchef på Företagarna.

Hon menar att utmärkelsen framför allt handlar om att lyfta fram människan bakom företaget.

– Man pratar ofta om företaget, dess profil och de anställda och allt det är givetvis viktigt. Men bakom finns en människa som startat alltihop, som har en drivkraft och som jobbar hårt och tar en risk. Det vill vi lyfta, säger hon.

Årets företagare utses på både lokal, regional och nationell nivå av Företagarna. Stefan Lundin går nu vidare till den regionala finalen, där bland andra Vetlandasonen Peter Hellgren, vd för Consid, finns med.

 

Motivering Årets företagare 2020

Årets vinnare representerar och är en förebild för entreprenörskap i Vetlanda kommun. Med hängivenhet och hög noggrannhet, innovativa lösningar och stor driftighet anpassar företagaren verksamheten efter kundens önskemål och skapar därmed alltid nöjda kunder genom produktioner i elitklass.

Företagaren är samhällsengagerad och samverkar med flertalet verksamheter i såväl kommunen som övrigt näringsliv. Med många mil och sena nätter placerar även företagaren Vetlanda på kartan på ett nationellt plan. En enig jury är mycket stolt över att få presentera årets företagare i Vetlanda 2020 - Stefan Lundin.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer