Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Stenbergabutiken rustar inför sommaren

Fler sittplatser utomhus och mer lokala produkter till försäljning, Stenbergabutiken är under ständig utveckling för att möta kundernas behov. Nu ser ägarna Birgitta och Cecilia fram emot en fullspäckad sommar.

Birgitta Emilsson och Cecilia Malmqvist.

Birgitta Emilsson och Cecilia Malmqvist ser fram emot en fullspäckad sommar.

Cecilia Malmqvist och Birgitta Emilsson driver tillsammans den lilla närbutiken i Stenberga. Här finns ett brett sortiment med allt ifrån färska grönsaker till choklad och nygräddat bröd.

– Vi försöker hela tiden utveckla vårt sortiment och har köpt in en hel del nya produkter. Vi satsar fortsatt mycket på närproducerat och letar ständigt nya leverantörer. Nytt för i år är bland annat flera produkter från Skeby gårdar, berättar Cecilia Malmqvist.

Fler sittplatser

Förberedelserna inför sommaren är i full gång och just nu pågår arbetet med att ta fram fler sittplatser utomhus.

– Vi vill att alla ska känna sig trygga att komma hit trots coronapandemin och fika eller äta en god glass i solen, säger Birgitta.

I år hoppas de på lite mer aktiviteter i området i och omkring Stenberga.

– Vi kommer samarbeta med andra besöksmål i närheten och arrangera en del aktiviteter om det går. Det finns en hel del andra turistmål i närområdet och vi kompletterar varandra väldigt bra och har ett gott samarbete i stället för att se varandra som konkurrenter, säger Cecilia.

Tror på en bra sommar

Både Birgitta och Cecilia tror att det kommer bli en bra sommar.

– Vi hoppas såklart på fler turister än förra året och det tror vi att det blir. Det är många utländska turister som har sommarhus här och jag tror att det är många som vill återvända till Sverige i sommar. Sen är vi väldigt glada för alla som väljer att handla hos oss, säger Cecilia.

Stenbergabutiken är en av kommunens sju InfoPoints. Här finns kartor och broschyrer över andra sevärdheter i kommunen. Det finns också en Ipad där du kan surfa runt och se vad kommunen har att erbjuda.

Läs mer om Stenbergabutiken på vetlanda.se under shopping.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer