Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Stenugns­bakat i ny popup­butik

I helgen var det många som besökte Hedda­Gretas popup­­butik när den öppnade på Storgatan 13 C. Butiken har öppet tisdagar till fredagar klockan 9-17 och lördagar klockan 9-14 fram till februari, med möjlighet till förlängning.

Emilie Loberg på HeddaGretas

Det här är bara en av många limpor som butiksansvariga Emilie Loberg får sälja i popupbutiken.

- Om vi får tillräckligt mycket att göra kommer vi fortsätta. Det är roligt att vara i stan tycker jag, säger Per Andersson som startat upp Hedda­Gretas i Vetlanda.

I butiken sitter Margaretha Solid och Britt-Marie Lindqvist och myser med kaffe och bulle efter en lång­promenad.

- Fantastiskt gott! Och vilken service! Vi kommer bli stam­gäster, säger de båda entusiastiskt.

I butiken, som också har enklare servering, finns både söta bakverk och bröd. Allt bakat från grunden med smör och utan tillsatser.

- Det är rejäla bröd som mättar gott, säger Per som förklarar att allt bröd är osötat och stenugns­bakat på surdeg.

Per har flyttat till Vetlanda från Lund där han är upp­vuxen, och blev tipsad av kompisar om lokalen i Ekenäs­sjön där Hedda­Gretas funnits sedan oktober förra året. Namnet kommer från hans dotter Hedda och hans farmor Greta.

- Det finns en liten röd tråd i det, farmor fick in mig på intresset, säger Per och visar en bild i lokalen där han som liten står med sin farmor Greta i hennes kök i Vimmerby.

- Där fick jag sy, brodera, laga mat och baka. Man ärver, det känns ganska naturligt att det blev så.

Vid disken står Emilie Loberg, butiks­ansvarig, och håller upp det kall­jästa vete­surdegs­brödet, en favorit hos många.

- Jätteroligt att vi öppnar bröd­butik här i stan!

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!