Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Tomas Carlström får årets stjärna

Från början är Tomas Carlström från Göteborg, men via Karlstad tog han sig till Vetlanda 1984. Han var en nyinflyttad som skulle visa sig ha stor inverkan på stadsutvecklingen i vår stad. Så stor inverkan att han 35 år senare blivit tilldelad en stjärna på Hedersplats Vetlanda.

Tomas Carlström gör V-tecken med fingarna

– Ja, Tomas är en samhällsbyggare och äkta entreprenör ut i fingerspetsarna, säger kommunalrådet Carina Bardh som fick den stora glädjen att ringa upp Tomas och berätta om utmärkelsen.

Tomas Carlström kom till Vetlanda när Riqumakoncernen förvärvade Borohus från HSB 1984. Efter det var han fast. Efter jobbet på Borohus började han med fastigheter i egen portfölj och 1996 var han med och startade Bostaden i Vetlanda - ett företag som växte kraftigt.

– Det var ett bra namn, jag tror att alla förstod att vi jobbade med bostäder, säger Tomas skämtsamt.

Sedan Bostaden i Vetlanda har han startat och drivit flera företag som verkligen har satt sin prägel i centrala Vetlanda. Resecentrum, ”Brända tomten”, och Spinnaren är bara några av de byggnationer som Tomas stått bakom, och det tar inte stopp där. Närmast väntar bostadsbyggnationer vid Folkets hus och ett nytt trygghetsboende vid kvarteret som Aptare fastigheter själva kallar för ”Framsteget”, i korsningen Kyrkogatan/Kanalgatan.

– Jag bor i Vetlanda och det är roligt att göra det här. Det är här jag har mina kompanjoner, ett team av delägare och arbetskamrater. Alla är härifrån och har samma intresse, svarar Tomas på frågan om varför han väljer att satsa i Vetlanda.

– Sen är det kul att jobba med fastigheter, det blir något att ta på, på något sätt.

En stjärna på Hedersplats Vetlanda

Med nämnda meriter bakom sig är det kanske inte så konstigt att Tomas blir tilldelad årets stjärna på Hedersplats Vetlanda. Kommunstyrelsens arbetsutskott klubbade igenom beslutet under måndagen med motiveringen:

”Tomas Carlström är en samhällsbyggare med ett genuint intresse för att vara med och utveckla Vetlanda kommun genom de bolag han är engagerad i. Att det ska vara ”lättbott” i Vetlanda är ett begrepp som Tomas myntat och arbetat aktivt för.

Tomas Carlström är även en god representant för den samverkan som finna mellan olika aktörer i kommunen.”

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer