Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Turismpris till Wallby Säteri

Av tre nominerade tog Wallby Säteri hem Årets turismpris 2020. Priset delas ut av Smålands turism.

Magnus Nyman

Magnus Nyman och Wallby Säteri vann Årets turismpris 2020. Pengarna ska användas till en aktivitet tillsammans med personalen.

Årets turismpris delas varje år ut till någon som har varit viktig för besöksnäringen i länet och som haft ett tydligt utvecklingsfokus i sitt arbete. Kriterierna bestäms av Tillväxtverket och kan variera från år till år. Alla har möjlighet att vara med och nominera och vinnaren väljs sedan ut av styrelsen i Smålands turism. Vinnaren får en staty och 10 000 kronor.

Vanligtvis delas priset ut under Jönköpingsgalan, men den fick ställas in på grund av coronapandemin. I stället annonserades vinnaren under den digitala Jönköpingsgalan i slutet på februari i år.

Nomineringen löd: ”Med ett värdskap i världsklass bjuder man in till småländska traditioner och unika måltidsupplevelser, som varierar efter årstiderna och naturens skafferi. Med hållbarhet som ledstjärna och med en genuin kärlek till platsen har årets vinnare framgångsrikt lockat gäster till de småländska skogarna!”

“Ett otroligt arbete”

Det var Smålands turisms VD Helena Berg som annonserade ut vinnaren under den digitala galan.

– De gör ett otroligt arbete och är fokuserade och samtidigt villiga att tänka nytt, säger hon.

De företag som var nominerade till 2020 års pris var Wallby Säteri, Store Mosse och cykelturismföretaget Abloc.

Viktigt pris

Magnus Nymans som äger Wallby Säteri är mycket glad över priset.

– Det är kul att bli uppmärksammad och få en klapp på axeln. Det är jätteroligt att de tycker att det vi gör är bra och viktigt för besöksnäringen. Detta är såklart ett viktigt pris för oss och ger oss en chans att överleva, säger han.

Prispengarna kommer användas till att hitta på något roligt med tillsammans med personalen.

Magnus är positiv till framtiden trots att det är svårt att säga hur året kommer bli.

– Vi tror att det blir en okej sommar och om vaccineringen fungerar tror vi att vi även kommer få en bra höst. Vi har en hel del bokningar som det ser ut nu, säger han.

Läs mer om Wallby Säteri på vetlanda.se under upplev.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer