Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Upplev folkparkens glansdagar

Den 7 augusti gör Femtinge teater från Sävsjö entré i Vetlanda folkets park med sin föreställning “Drömmen om folkparken”. Det är en musikteater om folkparkernas glansdagar under 50-, 60- och 70-talet.

Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson

Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson bjuder in till föreställningen "Drömmen om folkparken".

Under föreställningen får du bland annat höra om minnen från parken där många träffade sitt livs kärlek, diggade till sina idoler, om drömmar, förväntningar och även en del besvikelser.

Femtinge Teater drivs av Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson som båda är glada att få stå på scen igen.

– Vi har fått flytta fram föreställning efter föreställning så det känns väldigt bra att få komma ut igen. Detta är en föreställning som hade premiär för två år sedan och det ska bli väldigt roligt att få spela den för publik i Vetlanda, säger Hans-Åke.

För dig som aldrig haft chansen att uppleva folkparkens glansdagar är detta ett tillfälle att få uppleva hur det verkligen var.

Under kvällen framförs ett urval av schlager, pop och rock ‘n´roll från en era då orkestrar och artister fick ett helt nytt sound. Med artister som Lill-Babs, Owe Thörnqvist, Rock Olga, Povel Ramel, Siw Malmkvist, Ola and the Janglers och Jerry Williams.

Många aktiviteter

Men det är inte det enda som händer i Vetlanda folkets park i sommaren.I augusti blir det nämligen utomhusbio. Slå dig ner i gräset eller ta med en egen campingstol. Innan filmen “Av hela mitt hjärta” startar på den stora bioduken spelas stämningsfull musik.

Det blir även många aktiviteter för de yngre. Sjung med Pettson och Findus är en riktig familjeföreställning som har premiär den 17 juli.

Den 31 juli kommer Nalle clown till folkets park och bjuder de allra minsta på en både rolig och spännande föreställning.

Läs mer om Drömmen om folkparken på vetlanda.se under evenemang.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer