Google Translate

Google Translate

vetlanda logotyp

Upplev naturen på nära håll med veckans bana

Över stock och sten, in bland granar och tallar, nerför backar och längs sjöar. Varje vecka under sommarhalvåret finns nya banor att testa för alla som vill röra sig i skog och mark. Bakom initiativet står orienteringsklubbarna OK Njudung och OK Bävern.

Orienterare i skogen håller i kartor

Harald Magnusson, OK Bävern, och Bo Hultgren, OK Njudung, hoppas att många tar tillfället i akt att ge sig ut i naturen.

Det är tionde året i rad som de båda orienteringsklubbarna kör sin satsning ”Veckans bana”.

– Det är bra PR för sporten och för föreningarna. Sen är det väl inte så att alla som är med börjar träna eller tävla i orientering utan man är med för att det är kul, säger Bo Hultgren i OK Njudung.

Han tror också att många tilltalas av att själva bestämma när och hur de vill träna. Banorna har fyra olika svårighetsgrader; extra lätt, lätt, medelsvår och svår, för att det ska finnas något för alla. Det enda du behöver är en karta, sen avgör du själv när du ska ge dig ut och i vilket tempo.

– Vi har ett brett spektra av människor som brukar vara med. Det är barnfamiljer och pensionärer och allt däremellan, motionärer och sådana som tränar mycket och vill upptäcka nya banor, säger Bo Hultgren och berättar att man varje sommarhalvår delar ut mellan 300 och 500 kartor varje vecka.

Tävla och vinn

Veckans bana pågår vecka 16 till 35. Banorna läggs över stora delar av kommunen, inte bara i centralorten utan även i bland annat Ekenässjön, Landsbro, Näsby, Nye och Holsby. Längden på banorna varierar från cirka två kilometer till drygt fyra kilometer, beroende på vilken svårighetsgrad man väljer. Kartor finns att hämta på Ica Maxi i Vetlanda samt på Coop i Ekenässjön.

Du som deltar i veckans bana har också chans att vinna fina priser. Efter genomförd bana kan du lämna in ditt stämplade startkort i en särskild låda som finns på Ica Maxi i Vetlanda så är du med i utlottningen.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!