Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Upplev Vetlanda med en bucketlist

Vetlandas jubileums­år är fyllt av aktiv­iteter, men firandet slutar inte där. Vetlanda kommun har tagit fram en lista med uppdrag, en så kallad bucket–list, för dig som vill uppleva kommunen lite extra.

Två stycken bucketlistor ligger framme, en med en bild från Vetlanda speedway och en med trycket Vetlanda 100.

Bucketlistan med aktiviteter du kan göra 2020 finns att hämta hos kontaktcenter på Storgatan 5 B.

I den här listan hittar du 20 utmaningar med koppling till både staden Vetlanda och kommunen runt omkring. Om du genomför minst hälften av uppgifterna har du chansen att vinna en 100-årstårta.

– Vi ville göra något för att få ut alla Vetlandabor och se allt det fina och roliga som finns och händer i kommunen, berättar Ann-Mari Forsberg som är kultursekreterare på Vetlanda kommun.

Bland uppgifterna i häftet finns allt från att bjuda en granne på fika till att bada vid en av kommunens 23 badplatser eller vika en klassisk tidningshatt av allas vår lokaltidning Vetlanda-Posten. Uppgifterna är utvalda för att alla ska kunna göra så många som möjligt.

– Till exempel har vi valt saker med god tillgänglighet. Och så skalade vi ner så att de som deltar inte behöver göra alla 20 uppgifter, om det är något som inte passar eller är svårt att genomföra för den enskilda, säger Ann-Mari.

Ann-Mari påpekar också att alla som tar del av bucketlistorna gärna får dela sina upplevelser i sociala medier.

– Vi vill hemskt gärna se hur alla tar sig an uppgifterna. Det vore väldigt roligt om alla ville dela med sig på Instagram och tagga sina bilder med #vetlanda100, säger hon.

Gå gratis på elitidrott

En av uppgifterna i häftet handlar om kommunens tre elitlag: Vetlanda Bandyklubb, Vetlanda Speedway och Skirö AIK. För den som hämtar ett häfte finns möjligheten att visa upp det i biljettluckan vid någon av nämnda klubbars hemmamatcher och få gå in gratis.

– Det funkar som så att du tar med dig din bucketlist och visar upp den, så får den som står eller sitter i entrén bocka i att den uppgiften är genomförd. Så du får gå in gratis på matchen och får samtidigt bocka av en uppgift i häftet.

Notera att erbjudandet endast gäller de tre elitlagen, det vill säga Vetlanda Bandyklubbs och Vetlanda Speedways representationslag i respektive elitserie, samt Skirö AIK:s damlag som spelar i damernas elitserie i bandy. Erbjudandet gäller bara vid ett tillfälle.

Hämta och lämna på kontaktcenter

Bucketlistorna finns att hämta på kontaktcenter redan idag, helt kostnadsfritt. När du har hämtat ditt exemplar har du nästan hela året på dig att genomföra uppgifterna, närmare bestämt fram till fredagen 20 november. När du är klar lämnar du bara in listan på kontaktcenter. Har du genomfört minst hälften av uppgifterna är du med i utlottningen av en smarrig 100-årstårta. Totalt kommer 20 vinnare att dras.

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!

Hantera prenumerationer