Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vad har Witala­bostäder på gång?

Just nu håller 34 lägenheter i Ekenässjön på att färdigställas samtidigt som planerna tar form för 120 lägenheter vid Skyttemossen i centrala Vetlanda. Eric Engelbrektsson på Witalabostäder fick i uppdrag att berätta lite mer om vad som händer i bostadsväg i kommunen.

Det är i Lättebo i Ekenässjön som Witalabostäder, med hjälp av det lokala företaget Byggbolaget, just nu håller på att färdigställa 34 lägenheter. Det rör sig om ett fem våningar högt hus där en hel gavel har utsikt över sjön.

– Det är det högsta huset i Ekenässjön, berättar Eric Engelbrektsson som är VD på Witalabostäder.

Lägenheterna i huset är en blandning av ettor, tvåor och treor och dessa ska vara inflyttningsklara i augusti 2019. Eric konstaterar att det rör sig om lägenheter i bra läge och pekar ut från balkongen.

– Vi har Konsum där, den lokala pizzerian där och så HeddaGretas bageri där. Så det är lätt att bli lite knubbig, säger han.

Höghus på gång i Vetlanda

I centrala Vetlanda, närmare bestämt vid Skyttemossen, planerar Witalabostäder för 120 lägenheter. Här går tankarna på ett tiovåningshus med 60 lägenheter och fyra stycken trevåningshus med totalt 60 lägenheter.

– Det riktar sig mot äldre ungdomar, barnfamiljer, det ska bli ett område där alla kan bo, berättar Eric Engelbrektsson.

Innan byggnationen kan komma igång ska det projekteras färdigt och upphandlas, och som alltid är det en beslutsprocess som måste gås igenom i politiken. Men kommunalrådet Henrik Tvarnö ställer sig positiv till byggnationen av tiovåningshuset.

– Vi har en bostadsbrist och behöver fler lägenheter. Idag har vi många unga som ofrivilligt bor kvar hemma och många som söker sig till kommunen utan att hitta bostad, säger han.

Tvarnö menar att det är viktigt att Witalabostäders satsningar går i takt med både efterfrågan och andra byggnationer och att nybyggnationer kan skapa ytterligare positiva effekter för hela Vetlanda.

– Nybyggnationer är naturligtvis ett sätt att erbjuda fler bostäder, men också en möjlighet att få fart på den så kallade flyttkedjan så att bostadsmarknaden inte står still, berättar han.

Text

Text

Prenumerera på nyheter

Bocka i rutan och fyll i din e-postadress så får du ett meddelande så fort vi publicerar något nytt från Vänliga Vetlanda!